Düğün Çorbası Nasıl Yapılır


Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 9 çorba kaşığı margarin
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 12 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • 150 gr un
  • Biber
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.

Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın.  1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok :