Kahvaltılık Krep Tarifi
Malzemeler- İki tane yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Bir su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Bir çay kaşığı tuz
- Pişirmek için margarin (sıvı yağda olabilir)
Hazırlanışı
Unu, sütü ve suyu hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Daha sonra içine yumurtaları da ekleyerek biraz daha çırparak karıştırın. Elde ettiğiniz karışım kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda omalıdır. Teflon tavaya bir çay kaşığı margarin veya sıvı yağ koyup eritin. Tavaya bir kepçe krep hamurunu dökerek hızlı bir şekilde yayın. Bir tarafı piştikten sonra çevirerek diğer tarafını da pişirin.
Kreplerini reçel, bal yada çikolata sürerek yemek isteyenler krep hamuruna tuz koymasınlar.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder