Tuzlu Pasta Tarifi Kolay Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır Pratik Tuzlu Pasta Yapılışı Mis Tuzlu Pastalar

Tuzlu Pasta Tarifi, Kolay Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır, Pratik Tuzlu Pasta Yapılışı, Mis Tuzlu Pastalar

Tuzlu Pasta Tarifi
Malzemeleri:
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı pul biber
Bir çay bardağı sirke (Elma ya da üzüm sirkesi)
Bir paket kabarma tozu
Bir paket margarin  yağı
Yeteri kadar un
Bir tane yumurta (Üzerine sürmek için  sadece yumurta sarısı kullanılacak)

Tuzlu Kurabiye Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamına bir hamur yoğurun.
İstediğiniz şekli verin.
Varsa küçük kalıplarla şekillendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırına verin.
Üzeri  kızarana kadar pişirin.

krep tarifi oktay usta

Krep Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:

  • İki  tane yumurta
  • İki su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Margarin yağı (tavaya sürmek için)

Krep yapılışı
Bir kabın içine yumurta, süt, su ve zeytin yağını koyun.
İyice karıştırın.
Tuzunu ilave edin.
Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırın.
Un topakları kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
Akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamur katı olursa biraz su ya da süt ekleyin.
Çok cıvık olursa da un ilave edin.
Krepin yapışmaması için varsa teflon tava kullanın.
Tavaya margarin yağı sürün.
Tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp hızla yayın.
Hamurun tavaya eşit şekilde yayılması için  tavayı sağa sola hızla çevirin.
Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirerek pişirin.
Krep hamurunuzun tamamını orta ateşte bu şekilde pişirin.
İstediğiniz kahvaltılıklarla birlikte servis yapın.

Zencefil günlük ne kadar alınmalı zencefilin dozu ne kadar olmalı


Zencefil ne kadar alınmalı  
Sağlığımız için olmazsa olmazlardan biri olan zencefilin fazla alınması da sağlık sorunlarına neden oluyor. Bütün gıdalarda olduğu gibi zencefilden de fayda etmek için dozunda almak önemlidir. 

Yetişin bir insanın günlük alacağı zencefil miktarı 4 gramdan fazla olmamalıdır. Günlük 4 gram zencefil almanız gerekiyorsa, günün farklı saatlerinde 2'şer gram almanız daha sağlıklı olur.

Zayıf olan yetişkin insanların günlük alacakları zencefil miktarını kilolarına oranla düşürmeleri gerekir. Örneğin 45-50 kg ağırlığındaki zayıf bir yetişkinin günlük alacağı zencefil miktarı 2 gramı geçmemelidir.

2 yaşından küçük çocuklara zencefil verilmemelidir.

2 yaşın üzerindeki çocuklara günlük 1 gramdan fazla zencefil verilmemelidir.

Yetişkin bir insan 70 kg olarak kabul edilmektedir. 

Not: Sürekli zencefil kullanan kişilerin uzman doktordan bilgi alması uygun olacaktır. 

Ispanaklı börek tarifi ispanaklı börek nasıl yapılır tarifi

Ispanaklı börek tarifi, ispanaklı börek nasıl yapılır tarifi

Ispanaklı börek tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilogram ıspanak
  • İki tane kuru soğan
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir çay bardağı sıvı yağı
  • İki çay bardağı süt
  • Üç tane hazır yufka
  • Karabiber
  • Tuz

Ispanaklı börek yapılışı
Ispanakları yıkayıp irice doğrayın.
Soğanı rendeleyip ıspanağa ekleyin.
Peyniri ufalayıp ilave edin.
Süt ve yağı karıştırın.
Yufkaları çırpılan süt ve yağ karışımı ile ıslatın.
Yufkaları istediğiniz şekilde kesin.
Yufkaların içine ıspanaklı harçtan koyup katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden  200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin