Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi

Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi

Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • Dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1,5 kilo hamsi

Hamsili Pilav Yapılışı
Hamsileri temizleyelim.
Yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.
Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
Pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini, doğranan soğanı ve baharatları serpip kavuralım.
Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım.
15 dakika pişirelim.
Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim.
Hamsiler derisi dışa bakacak şekilde dizilecek.
Hamsili pilavımızı fırına verelim.
180 derecede 35 dakika pişirelim.
Hamsili pilav piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok :