Kolay Un Helvası Tarifi Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır

Kolay Un Helvası Tarifi, Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır, Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler, Kolay Un Helvası Yapılışı

Kolay Un Helvası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla  sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt ( süt yoksa su kullanabilirsiniz) 
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler için şeker miktarı arttırılabilir)

Kolay Un Helvası Yapılışı
Su ve şekeri tencereye koyup ocakta ısıtmaya başlayın.
Başka bir tencereye sıvı yağı döküp orta derecede ateşte kızdırın.
Üzerine unu ekleyin.
Karıştırarak karamela rengi alıp macun kıvamına gelene kadar kavurun.
Yanmaması için arada ocağın ateşini kısın.
Helvanın karamel rengini alması için 30 dakika kadar kavurun.
Tencerede ılıyan şerbeti kavurduğunuz unun üzerine dökün.
Hızlı bir şekilde karıştırın.
Ocaktan alıp 5  dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra isterseniz sıcak veya soğuk  servis yapın.

Taze Fasülye Yemeği Tarifi Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır

Taze Fasülye Yemeği Tarifi, Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır, Taze Fasülye Yemeği Yapılışı

Taze Fasülye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz

Taze Fasülye Yemeği Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye sıvı yağı, salçayı ve soğanı koyup 3, 4 dakika kavurun.
Fasulyeleri ekleyip karıştırın.
1-2 dakika fasulyeleri kavurun.
Daha sonra patatesleri ekleyin.
1-2 dakikada onları soteleyin.
Doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler suyunu hafifçe salana kadar pişirin.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın.
Orta ateşte yarım saat kadar pişirip servis yapın.

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi, Mısır Ekmeği Yapılışı

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım kilogram mısır unu
  • Su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Mısır Ekmeği Yapılışı
Mayayı suyla karıştırıp eritin.
İçine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Unu ilave edip yoğurun.
Yoğun bir kıvamda hamur yapın.
Hamur kabarana kadar bekletin.
Daha sonra hamurdan parçacıklar kopararak elinizde düzleştirerek açın.
Açmak için mısır unu kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış tavada pişirin.
Bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin.
Piştikten sonra servis yapın...