Patatesli Patlıcan Türlüsü Yapılışı Patatesli Patlıcan Tarifi

Patatesli Patlıcan Türlüsü Yapılışı, Patatesli Patlıcan Tarifi, Patatesli Patlıcan Yemeği, Yemek Tarifi, Patatesli Patlıcan Türlüsünün Yapılışı, Patates Yemekleri, Oktay Usta Tarifleri, Patatesli Patlıcan Türlüsü Tarifi, Patlıcan Yemekleri, Patatesli Patlıcan Yemeği Malzemeleri.

Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş tane patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • Altı diş sarımsak
  • Sekiz tane sivri biber (Acı tatlı karışık olabilir)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • Üç tane patates
  • Dört tane domates  
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • Tuz

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın. 
Hepsini bir kaba alıp üzerine biraz tuz serperek ovun ve bu halde bir süre bekletin.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın.
Samısakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın. 
Hepsini zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyarak kavurun.
Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun.
Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. 
Patlıcanları birkaç kez sudan geçirip tencereye ilave edin. 
Onları da bir süre kavurduktan sonra kaynamış suyu ilave edin. 
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın. 
Tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin. 
Patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir.
En son tuzu ilave edin.
Servis yaparken çok fazla karıştırmayın.
Patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın.