Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır Malzemeleri Püf Noktaları


Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeler
  • 5 tane patlıcan
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 300 gram kıyma 
  • 1 tane ince doğranmış
  • 2 tane domates-Kabuğu soyulup, halka doğranmış
  • 200 gam domates
  • 4 tane dolmalık
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı su 
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın.
Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin.
Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın.
Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.
Bir tencerede Sana'yı eritin.
Yağ kızınca soğam arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin.
Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin.
Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın.
Ateşi kısın.
Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun.
Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.
Tepsiyi, önceden 175 °C'de ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin.
Patlıcan musakkasını servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.