Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Haşhaşlı Poğaça Tarifi, Haşhaşlı Poğaça Nasıl yapılır, Haşhaşlı Poğaça Malzemeleri, Haşhaşlı Çörek Tarifleri, Haşhaşlı Çörek Malzemeleri, Haşhaşlı Çörekler, Haşhaşlı Çörek Çeşitleri,  Haşhaşlı Çörek Yapmak,  Haşhaşlı Çörek Oktay Usta Tarifleri, misyemek, yemek tarifleri, yemekler, çörekler. 

Haşhaşlı Çörek Tarifi
Malzemeleri 
  • 1 kilo un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz
  • Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin.Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
  • Sıvı yağ
Yapılışı
Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin.
Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyin.
Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.İstenirse fırınlarda satılan hamurlarla da yapılabilir.
Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın.
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin.
Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin.
Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin. 
Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.

Hiç yorum yok :