Hamsi Buğlama Tarifi

Hamsi Buğlama Tarifi Hamsi Buğlama Pişirmek Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır Tarifi, Hamsi Buğlama Çeşitleri, Hamsi Balığı Buğlaması Pişirmek, Hamsi Buğlama Nasıl Pişirilir Tarifi, Hamsi Buğlama Tarifleri,  Hamsi Buğlama Pişirmek, Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır, Hamsi Yemeği.

Hamsi Buğlama Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 kilo Hamsi
  • 5-6 tane patates
  • 3 tane soğan
  • 1 tane limon
  • 3 tane domates
  • 1 tane defneyaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım tabaka yağlı kâğıt
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 
1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. 
Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. 
Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. 
En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. 
Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. 
Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. 
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. 
Fırından alarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok :