İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi



İzmir Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
Köftesi için
  • 250 gr dana kıyma
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (acı veya tatlı)
  • 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz
Sosu için
  • 1/2 kg domates (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 sap biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine
1 adet domates (elma dilimi doğranmış)
4 adet yeşil sivri biber (sapı kesilmiş, çekirdekleri alınmış)
4 adet patates (soyulmuş, elma dilimi veya yuvarlak doğranmış)
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
Köfte malzemelerinin tamamını çukur bir kaba alarak güzelce yoğurunuz.
İşaret parmağı uzunluğunda rulo köfteler yaparak fırına dayanıklı derin bir tepsinin tabanına dizerek ısıttığınız fırına sürünüz.
Köfteler fırında iken soğanı bir sos tavası ya da tencerede bir kaşık zeytin yağında sarartınız ve domates püresini ekleyiniz.
Domatesleri on dakika kadar pişirdikten sonra defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik, biberiye ve patatesleri ekleyiniz.
Bir taşım kaynattıktan sonra köfte tepsisini fırından çıkararak köftelerin üzerine dökünüz.
Sivri biber ve domates dilimlerini üzerine dizdikten sonra tekrar fırına sürünüz ve üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
Arzu ederseniz kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapınız. 

Hiç yorum yok :