Kütahya Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Kütahya Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir çay kaşığı nane
  • İki çorba kaşığı kıyma
  • Bir çay bardağı bulgur
  • İki çorba kaşığı tarhana
  • Bir çorba kaşığı tereyağ
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
Yapılışı
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat  kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip,  karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin. 

Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp,  köfteler yapın. 

Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün. Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını  eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.