Malzemeleri
- On bardak et suyu
- Bir büyük boy soğan
- Bir kahve fincanı un
- Bir bardak tepeleme kırmızı mercimek
- İki yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Bir bardak süt
- İki yumurta sarisi
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika kızartın. içine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın.
Ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katin ve yavaş yavaş kaynatın.
Çorbayı süzgeçten geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki taşım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
Sütlü terbiye:
Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üç su bardağı süt
Biraz tuzu devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Not: sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katılmaz (limon sütü keser)