Mantar Kavurma Tarifi Mantar Kavurma Nasıl Yapılır Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi Mantar Kavurma Nasıl Yapılır Malzemeleri, mis mantar kavurmanın tarifi, kolay mantar kavurma yemeği, pratik mantar kavurma, nefis mantar kavurma.

Mantar Kavurma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kültür mantarı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Önce mantarlar yıkanıp orta boyda dilimleyin.
 Tencereye sıvı yağını  koyun.
Dilimlenen mantarları ilave edip karıştırın.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Mantarlar sert ise su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Biberleri yemeklik doğrayın.
Soğan ve biberi mantarlara ilave edip karıştırın.
Soğan ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
Arada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tuzu ekledikten 5 dakika sonra ocaktan alın.
Mantar kavurması servise hazır.