Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi

Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi
Malzemeleri:
  • Yeteri kadar un
  • Bir su bardağı ılık su
  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket instant maya
  • İki çorba kaşığı şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için yumurta sarısı
İç malzeme için
  • 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir su bardağı hafif iri kırılmış ceviz
Yapılışı
Suyu, sütü, şekeri, tuzu ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
Avuç avuç, azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Ilık bir yerde hamur iki katına çıkana kadar mayalanması için bekletin.
Bir kabın içinde haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve ceviz içini karıştırın.
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Hamurları tatlı tabağından biraz büyük açın.
Üzerlerine haşhaşlı karışımdan sürülüp üst üste yerleştirin.
3 kat olan hamuru elinizle bastırarak biraz büyütün.
Açılan hamuru ortadan ikiye kesin.
Tekrar üst üste koyun, böylece hamur 6 kat olacaktır.
Hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürün.
 El ile tekrar açarak büyütün.
3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirerek hamuru burarak uzatın..
Hazırlanan hamuru yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika daha tepside mayalanması için bekletin.
Önceden ısıtılmış 185 derecedeki  fırında pişirin.
Fırından çıkartılan çöreği 10-15 dakika dinlendirilip servis yapın.