Malzemeleri
- Yarım Su bardağı Aşurelik Buğday
- 6 Su bardağı Et Suyu
- 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
- 2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
- Kararında Safran
Tuz
Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Buğdayı iyice yıkadıktan sonra akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Et suyunu tencerede kaynatın.
Safranı ilave edip karıştırın.
Mercimeği iyice yıkayıp süzün.
Buğday ve mercimeği tencereye ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Yağını da ekleyip karıştırın.
Tuzunu ekledikten sonra ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder