Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır, yemek tarifleri.

Fıstıklı İrmik Helvası  
Malzemesi:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 bardaktan az fazla su
  • 250 gram irmik
  • Üç  avuç toz antep fıstığı

Yapılışı
Tereyağından bir yemek kaşığı ayırın.
Kalan tereyağını bir tencereye koyun.
Suyu ve şekeri üzerine ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın.
Sonra kenarda ılımaya bırakın.
Genişçe bir tencereye irmiği koyun.
Yağsız olarak kısık ateşte kahverengi olana kadar iyice kavurun.
İrmik iyice kavrulduktan sonra ayırdığınız bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
Toz fıstığı da ilave edip 5 dakika daha kavurun.
Sonra kaynatıp ılımaya bıraktığınız şerbeti ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldıktan sonra kapağını açmayın.
15-20 dakika bu şekilde demlendirin.
Demlenirken arada bir çatalla karıştırın.
Tercihe göre Ilık ya da soğuk servis edin.