Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Püf Noktası

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Püf Noktası, yemek tarifleri, kekler, ıslak kek tarifleri, kek yapmanın püf noktaları, pratik kek, mis kek tarifi.

Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 bardak süt (Bir bardağı üstüne)
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 bardak fındık yağı

Yapılışı
Yumurta ve şekeri  iyice çırpın.
Sütün bir bardağını ve sıvıyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
Vanilya, un ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
Malzemeler çok iyi şekilde karışana kadar mikserle yada kaşıkla karıştırın.
Son olarak kabartma tozunu ilave edip çok az karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş olan kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek yarım saat kadar pişirin.
Kontrol edin, piştiyse fırından alın.
Beklemeden, pişmiş kekin üzerine bir su bardağı sütü ilave edin.
Kek ılındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın.
Buzdolabına koyun soğuyunca hemen servis de yapabilirsiniz.
Daha güzel olması için bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.