Püreli Beykoz Kebabı Yapılışı

Püreli Beykoz Kebabı Yapılışı
Malzemeleri:
  • 4 tane patlıcan
  • 350 gram kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Önce patlıcanları alaca soyun.
Karın kısmını yarı yarıya keseli.
1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu, geniş ve derin kaba koyun.
Patlıcanları bu suya koyun, 20 dakika bekletelim.
Eti tencereye koyun.
Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun.
Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyin.
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edin.
2 dakika kavurun.
Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin.
Yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları yıkayıp, kurulayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Küçük bir fırın tepsisine dizin.
Patlıcanları kestiğiniz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletin.
Etli karışımı patlıcanların içine doldurun.
Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyin.
1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edin.
İyice ezerek, püre kıvamına getirin.
Püreyi etli harcın üzerine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Etleri pişirdiğiniz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
Tepsinin kenarından bu suyu dökün.
Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapın.