Helatiye Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı su
- Bir su bardağı pudra şekeri
- 20 gram damla sakızı
- İki çorba kaşığı mısır nişastası
- Bir çorba kaşığı un
- İki çorba kaşığı badem
- İki çorba kaşığı antep fıstığı
- Mevsim meyveleri
- Dört su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı gül suyu
Yapılışı
Toz şeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın.
Un, nişasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Tepsiye bir santim kalınlığında dökün.
Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin.
Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin.
Küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın.
Mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın.
Soğuk olarak servis yapın.