Halim Aşı Tarifi, Halim Aşı Nasıl Yapılır, Halim Aşı Oktay Usta Tarifleri,Yemek Tarifleri, Halim Aşı Yapılışı, Halim Aşı Tarifleri, Halim Aşı Yapmak İçin Gerekli Malemeler, Çorba Tarifi, Çorbalar, Halim Çorbası Tarifi, Halim Malzemeleri.
Halim Aşı Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı nohut
- Yarım kilo kemikli et
- Bir su bardağı buğday yarması
- Bir tane soğan
- 6 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1,5 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Nohutu bir gece önceden ıslatın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Ertesi gün nohutu haşlayın.
Nohutu haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin.
Tuz ve karabiberini ilave edin.
Daha sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip sıcak sıcak servis yapın.