Zerde Tarifi Zerde Nasıl Yapılır Zerde Oktay Usta Tarifleri, zerdeçal yemek tarifi, yemek tarifleri, zerdeçal malzemeleri, fırında zerdeçal, patates zerdeçal yemekleri, patates zerdeçal çorbası, zerde tarifi zerdeçal nasıl kullanılır.
Zerde Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı pirinç
- 8.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı toz şeker
- İki kaşık mısır nişastası
- Bir tutam safran
- Yarım su bardağı gül suyu
- Yarım çay kaşığı zerdaçal
Süslemek için
- 30 gram kuş üzümü
- 30 gram dolmalık fıstık
Yapılışı
Safran ve gülsuyunu karıştırıp yarım saat bekletin.
Kuşüzümlerinin saplarını ayıklayın, yıkayın ve ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Pirinci yıkadıktan sonra 8 su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Nişastayı yarım bardak suda eritip pirincin içine ilave edin.
Şekeri, safranlı gülsuyu ve zerdaçalı de devamlı karıştırarak ilave edip kaynatın.
Ateşiin altını kısın ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşıp kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Ilıyınca üzerini kuşüzümü ve fıstıkla süsleyin ve servis yapın.