Kışlık Domates Sosu Tarifi Kışlık Domates Sosu Nasıl Saklanır Oktay Usta Tarifleri, Yemek Tarifleri, Kışlık Domatesli Zeytinyağlı Sarmısaklı Sos Tarifi, Kışlık Domates Sosu Yapımı, Kışlık Domates Sosları, Kışa Hazırlık İçin Sos Hazırlama, Oktay Ustadan Tarifler, Kış İçin Domates Sosu Yapmak, kışlık domates sosu Malzemeleri.
Malzemeleri:
- Beş kilogram etli yumuşak ve lezzetli domates
- Yeteri kadar tuz tuz
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Cam kavanoz ve kapakları
- 10 diş sarmısak (sevmeyenler katmayabilir)
Öncelikle domatesleri yıkayın.
Domatesleri rondodan geçirin yada rendeleyin.
Büyük bir tencereye domatesleri koyun.
Yeteri kadat tuz ilave edin (Tepeleme 2 yemek kaşığı tuz yeterli oluyor)
Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını da döküp karıştırın..
Ocağa alarak domatesleri pişirmeye başlayın, üzerinde oluşan köpüklerini alın.
Domateslerin rengi hafif değişmeye başlayınca ateşi kısın (Yaklaşık olarak 30 dakika sonra)
Sarmısakları ilave edip, kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.
Kuru ve temiz cam kavanozlara domatesler kaynarken sıcak sıcak doldurun.
Kavanozların kapaklarını çok sıkı kapatın.
Kavanozları ters çevirerek bir gece bekletin
Bir gün bu şekilde beklettikten sonra kavanozları serin ve güneş ışığı almayan bir yere kaldırın.