Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifi
Malzemeleri:- 500 gram az yağlı kıyma
- Bir demet maydanoz
- Bir tane kuru soğan
- İki su bardağı su
- Bir kaşık salça
- Dört diş sarımsak
- İki tane domates
- Beş tane sivri biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun.
Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.