Nemse Baklavası Nasıl Yapılır Tarifi Tatlı Tarifleri
Malzemeleri - Üç su bardağı un
- Yarım kilo toz şeker (şurubu için)
- Bir paket margarin
- Bir avuç toz şeker
- İki tane yumurta
- 250 gram çekilmiş ceviz içi
- Bir kahve kaşığı limon suyu,
- Bir fiske tuz
- Su
Yapılışı
Un, fayans üzerine elenir.
•Ortası “havuz” gibi açılıp, içine 1 kahve kaşığı limon suyu konur. Etrafına 1 fiske tuz serpilir. Sonra, azar azar su dökülür.
•”Kulak memesi” yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
•Üzerine “nemli bir bez” örtülüp yarım saat kadar bekletilir.
Daha sonra:
Daha sonra:
•Üzerine un serpilmiş fayans üzerinde; ortası kaim, kenarları ince şekilde 4 tane “kulak” yapılır.
•Kalın olan kısma “merdane” ile vurularak azıcık inceltilir. Sonra; buralara “kare” şeklinde margarin konulur. Sonra, kulaklar uzatılır, yağın üstüne kapatılıp “bohça” şekli verilir. I Bu şekildeyken, üzerlerine nemli bir bez örtülüp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Sonra:
•Un serpilmiş, soğuk fayans üzerinde, “merdane” ile vura vura “bir parmak kalınlığında” ve “bir kalem boyunda” açılır.
•Hamur, yine aynı şekilde açılıp, katlanır.
•Sonra, üzerine “nemli bir bez” örtülüp buzdolabında yarım saat bekletilir. Sonra:
•Hamur, yine aynı şekilde açılıp, katlanır.
•Sonra, üzerine “nemli bir bez” örtülüp buzdolabında yarım saat bekletilir. Sonra:
•Yine fayans üzerinde, daha önce olduğu gibi 2 kere açılıp, kapatılır. Sonra:
•Yine aynı şekilde açılıp, kapatılır. Yarım saat bekletilir. En sonunda, incecik açılır.
•Çekilmiş ceviz bir kaseye konulur. Üzerine 1 avuç toz şekeri ile 2 yumurtanın akı konulup karıştırılır. Sonra:
• Açılan hamurun kenarından 2 parmak kadar içine, bu karışımdan “bant” şeklinde konulur. Sonra; hamurun kenar kısmıyla,
karışımın üstü kapatılır.
•Hamur, kapatılan yerden kesilir. Sonra da “baklava” şeklinde kesilir.