Sarmısak Soslu Karides Nasıl Yapılır Tarifi


Sarmısak Soslu Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:  
  • 800 gram karides
  • Bir tane havuç
  • Bir tane defne yaprağı
  • ir demet maydanoz
  • Bir adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir çay bardağı beyaz şarap
Sosu için:
  • Beş diş sarımsak
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kilo haşlanmış patates
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Yapılışı
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın.
Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın.
Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin.
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin.
Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın.
Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin.
Çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin.
Sirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın.
Karidesle birlikte servis yapın.