Kılıç Şiş Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:- Bir kilo kılıç balığı filetosu
- Yarım çay kaşığı toz kara biber
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım rendelenmiş kuru soğan
- Bir çorba kaşığı limon suyu
- Bir limonun dilimlenişi
- Bir diş dövülmüş
- 15 tane küçük boy defne yaprağı
- 2.5 çarliston biber
- 2.5 defne yaprağı
- İki tane domates
Yapılışı
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin.
Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin.
Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin.
Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.