Güveçte Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler: - Yarım kilogram karides
- İki tane domates
- Bir tane küçük boy soğan
- Bir tane biber
- 100 gram kaşar peyniri
- İki tane iri diş sarmısak
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yapılışı
Karideslerin kabuklarını soyun.
Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kızartın.
Kızartılan soğan ve sarmısağa karidesleri ilave edin..
Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kızartın.
Kızartılan soğan ve sarmısağa karidesleri ilave edin..
Domatesleri küp şeklinde doğrayın, biberleri kare şeklinde doğrayın ve karideslere ekleyin.
Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız malzemeleri bir kaba koyun ve üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın.
Isıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Isıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.