Tas Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilo ince kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane domates
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun.
Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine salca ve domatesi ilave edin.
En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın.
Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin.
Yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dakika bekletip, servise hazır hale getirin.
Servisini patates püresi, kızartması ile yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder