Şiş Kebap Tarifi
Malzemeleri:
- 500 gram kuzu eti
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan rendesi
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 adet domates
- 6-7 adet yeşil biber
- Tuz
Yapılışı
Küp, küp doğranmış kuzu etini bir kaba koyarak üzerine zeytinyağı, yoğurt ve soğan rendesini ilave edip iyice karıştırın.
Hazırlanan marineyi buzdolabının alt rafında en az 2 saat bekletin.
Süre sonunda bu etleri alarak, şişlere fazla sıkı olmadan dizin.
Bu şişleri harlı mangal ateşinde ya da elektirik ızgarasında kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra şişi ile beraber ya da şişten tabağa çıkararak yanında garnitür eşliğinde servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder