Şeftali Kompostosu Tarifi
Malzemeler:
- 2 kilo şeftali
- 8 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftaliler çok iriyse dörde bölün.
2. Cam kavanozların içine dilimlerini yerleştirip her birinin üzerine 4er çorba kaşığı dolusu toz şeker ekleyin. Kavanozun ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurup kapaklarını sıkıca kapatın.
3. Kavanozların boyundan en az 4-5 cm yükseklikte olacak şekilde bir tencerenin dibine kalınca bir mutfak bezi yerleştirin. Kavanozları tencereye doldurup aralarına da birer parça bez koyun ve tencereyi ocağa oturtun.
4. Kavanozların üzerini geçecek miktarda su doldurup 20 dk kaynatın ve soğumaya bırakın. tamamen soğuyunca kavanozları sudan çıkarın. Serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Not: Karanlık bir ortamda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder