Fırında Patlıcan Kebabı
Malzemeleri:
- 500 gr orta yağlı koyun kıyması
- 1 kg orta boy patlıcan
- 1 kg domates
- 2 soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarmısak
Yapılışı
Soğanı ve sarmısakları rendeleyin.
Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin.
Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin.
Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu işlemi tüm malzemeye uygulayın.
Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz.
Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin çöp şişler geçirin ve tepsiye yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün.
Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin.
En son olarak da sıvı yağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder