Keşkek Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kg parça et (Gerdan veya kol)
- 2 kase yarma
- 2 kase nohut (Islatılmış)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Pulbiber
- Tuz
Ön hazırlık olarak akşamdan nohutu ıslatıyoruz.
Tencereye yarmayı yıkayıp koyuyoruz.
Nohutu, eti, pulbiberi, yağı koyup yüzüne çıkacak kadar su ilave edip kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çektikçe yarmalar açılana kadar soğuk su, açıldıktan sonra kaynamış su ilave ediyoruz.
Keşkek pişerken kaşık batırmıyoruz.
Yaklaşık 2-3 saatte pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
NOT: Aynı işlemi güveçtede yapabilirsiniz. Keşkeği fırında da pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder