Bürüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır


Etli Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 500 gr bürüksel lahanası
  • 15 adet arpacık soğan veya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay fincanı nohut
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı, kuşbaşı eti koyup soteliyoruz.
Kare şeklinde kestiğimiz kurusoğanı veya arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz.
Salçayı, pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
Domatesin kabuklarını soyuyoruz, küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Arpacık soğanlar ve eti biraz pişirip bürüksel lahanasını ilave ediyoruz.
Haşlanan nohutu, reyhanı, tuzunu katıp kısık ateşte bürüksel lahanası pişene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok :