Açma Tarifi


Açma Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri
  • 600 gram un
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir tane yumurta
  • Bir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 40 gram maya
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir  su bardağı sıvı yağ
  • İki çorba kaşığı margarin
Açmanın Yapılışı
Unu, hamur yoğuracağınız kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Toz şekeri, tuzu, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtanın akını unun ortasına koyun. Ilık su içinde erittiğiniz mayayı da una ekleyin. Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp basıtırın. Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin. Yuvarlak hamurun için bir miktar margarin koyun. Yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın. İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak, bir karış uzunluğunda hamur haline getirin. Hamura düğüm atar gibi şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip, servis yapın.

Hiç yorum yok :