Fırında Patatesli Köfte Tarifi


Malzemeler
  • Altı tane patates
  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma  
Harcı İçin
  •  Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Üç  dilim bayatlamış ekmek
  • Bir tane yumurta
  • bir tane soğan
Üzerine sos için
  • Yarım çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki tane domates rendesi
  • Bir su bardağından biraz fazla su
Hazırlanışı
- Öncelikle dana kıymanızı ve köftelik harcınızın malzemelerini karıştırın, bayat ekmeklerinizi suyun altına tutarak bir kab içinde püre haline getirin ve suyunu avucunuzda sıkarakekmekleri kıymanızın üzerine ekleyin.

- Soğanınızı rendeleyin ve soğanın suyunu da sıkarak soğanı kıymaya ekleyin, ardından baharat ve tuzlarınızı da ekleyerek yumurtayı da kırarak karıştırmaya karıştırın.

- Diğer taraftan da patateslerinizi hazırlayın bunun için daire şeklinde dilimleyin, borcamınızı veya fırın tepsinizi sıvı yağ ile yağlayın ve köftelerinden ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlak ve yassı şekiller hazırlayın dilimlemiş oldugunuz pateteslerinizden alarak bir köfte bir patates olacak şekilde yuvarlayarak biçim verin tepsinize hazır olduktan sonra sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz.

- Bir tava içinde yağınızı ve salçanızı ekleyin, yağınızı kızdırın, üzerine rendelemiş olduğunuz domatesi ekleyin ve karıştırın ardından suyunuzu ekleyin ve baharatlarınızı atarak ocakta 3 dakika kadar kaynatın.

- Sos kaynadıktan sonra hazır olan yemeğinizin üzerine bir yemek kaşığı ile yavaş yavaş gezdirin, sosun hepsini bir anda dökmeyin hafif şekilde az az dökerseniz daha çok sos eşit şekilde yayılmış olacaktır.

- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ardından yemeğinizi fırına verin 40-45 dakika pişirin. 

 Not Baharatlar tamamen damak zevkidir, dileyen baharatlarını eksiltip çoğaltabilir…Arzuya göre önceden köftelerinizi kızartabilir ve çabuk pişmesi için zaman kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :