Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifleri, Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket yaş maya
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
  • Susam
  • Çörek otu


Pratik Poğaça Yapılışı
İki su bardağı sütü ısıtıp ılık hale getirin.
Ilık sütün içinde hamur mayasını eritin.
Daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yapın.
Üzerine bir bez kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz hamurları 20 dakika daha bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
2-3 parça beyaz peyniri hamurun üzerine iyice bastırarak yerleştirin.
Peynirin düşmemesi için iyice bastırarak yerleştirin.
Üzerine susam yada çörek otu serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.