Çilekli Kazandibi Tarifi Çilekli Kazandibi Nasıl Yapılır Çilekli Kazandibi Oktay Usta Tarifleri

Çilekli Kazandibi Tarifi Çilekli Kazandibi Nasıl Yapılır Çilekli Kazandibi Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.

Çilekli Kazandibi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 200 gram çilek
  • 500 gram süt
  • Bir kahve fincanı Hindistan cevizi
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı pirinç unu
  • Bir çay bardağı nişasta
  • Bir yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilya

Yapılışı
Tencereye süt, şeker ve hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç ununu, nişastayı ve yumurta sarısını biraz sulandırarak güzelce çırpın.
Yavaş yavaş kaynayan sütün içine ilave edin.
Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Ateşe dayanıklı tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden iki kepçe dökerek her yanına yayın.
Tepsiyi ocağa koyun.
Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte pişirin.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın, küçük küçük doğrayın.
Tenceredeki kazandibine ilave edin.
Vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin.
Ters çevirerek servis tabağına alın.
Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.