Hindi Kapama Tarifi Hindi Kapama Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Hindi Kapama Tarifi

Malzemeleri
  • Bir tane soğan, yemeklik doğranacak
  • Dört parça hindi eti
  • İki su bardağı pirinç
  • Altı tane taze soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanlar 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar kavrulur. 
Hindi etleri eklenir üzerine tekrardan tencerenin yarısına kadar su eklenir. 
Etler pişirilir. 
2 su bardağı pirinç ayrı bir yerde yağ ile kavrulur ve tuz eklenir. 
Kavrulduktan sonra cam tepsiye dökülür. 
Üzerine karabiber serpilerek parça etler üzerine konulur. 
Suyu da üzerine dökülür. 
6 tane taze soğan doğranır üzerine serpilir ve tuz eklenip 180 derecelik fırında pişirilir.