Tavuk Güveci Tarifi



Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir tane tavuk göğsü
  • yarım demet maydanoz sapı
  • Bir tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • İki tane patates
  • Bir tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 çorba kaşığı Teremyağ
  • Bir tane soğan
  • İki çorba kaşığı un
  • Bir su bardağı tavuk suyu
  • İki çorba kaşığı krema
  • Bir çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı
Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayıp didin. 
Aynı suda küçük doğranmış sebzeleri 3 dakika kaynatın, bezelyeyi katın. 
5 dakika daha pişirip süzün. Tavuk etiyle sebzeleri karıştırın, güveç kaplarına paylaştırın. 
Sosu için, soğanları Teremyağde kavurun. 
Unu ekleyip 2 dakika daha karıştırın, tavuk suyunu, kremayı, hindistan cevizini ekleyin, koyu bir kıvam alana dek pişirin. 
Güveçlerin üzerine sosu gezdirip. 200 derecelik fırında pişirin. 




Hiç yorum yok :