Balık Kokoreç Levrek Kokoreç Tarifi Levrek Kokoreç Nasıl Yapılır Tarifi


Levrek Kokoreç Tarifi  (Balık Kokoreç Tarifi)
Malzemeleri:
  • 1 tane levrek fileto (Kemiklerinden ayrılmış balık eti)
  • Yarım kilo kuru soğan
  • 4 tane mantar
  • 2 tane yeşil biber,
  • 1 tane iri kokteyl domates
  • Yeteri kadar tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Roka
  • Kırmızı Soğan
Yapılışı
Levreği temizledikten sonra, kızgın yağda, tam pişirmeden kızartın. 
Balığı bir doğrama tahtasına alıp, derisini çıkartın. 
Sivri yeşil biber ve domatesi ince doğrayıp, sıvı yağ koyduğunuz bir tavada kavurun. 
Balığı ince bir şekilde doğrayıp, içine ekleyin. 
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik ekleyin. 
Bir süre daha kavurun. 
Kırmızı soğan ve rokayı bir salata kabında doğrayıp, karıştırın.
Lavaşın içine kırmızı soğan ve rokayı koyun. 
Üzerine de balık kokoreci koyarak dürüm yaparak servis edin.
Not : Dilerseniz malzemeleri kişi sayısına göre artırıp, daha fazla kokoreç yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok :