Fırında Alabalık Tarifi



Fırında Alabalık Tarifi
Malzemeler:

  • 4 tane alabalık
  • 1 bas soğan
  • Taze nane
  • Limon
  • Sarmısak
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Alüminyum folyo
  • Tuz

Yapılışı:
Balıklarımızı kafalarını koparmadan yalnızca içini temizliyoruz.
Yıkadıktan sonra her yerini tuzluyoruz.
Balıklarımızın arasını açarak halka halka doğradığımız soğanları ve yine halka halka doğradığımız limonu güzelce diziyoruz.
Üzerine nane yapraklarını ve her balığa beş altı diş sarmısak koyarak en üstüne de maydanoz yapraklarımızı ve az zeytinyağı gezdirerek balığımızın arasını kapatıyoruz.
Aliminyum folyoyla hava almayacak şekilde kapatıyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirmeye bırakıyoruz .

Hiç yorum yok :