Fındıklı kurabiye tarifi

Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi,  Fındıklı Kurabiye Tarifi, Fındıklı Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Fındıklı Kurabiye Nasıl Pişirilir, Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılıyor, Fındıklı Kurabiye Malzemeleri.

Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket margarin ya da tereyağı
  • Bir çay fincanı tozşeker
  • Yarım çay fincanı kepek
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çay fincanı un
  • Bir çay fincanı yulaf
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı soda
  • 200 gram fındık

Fındıklı kurabiye yapılışı
Yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yulafı, dövülmüş fındığı, kepeği, unu, sodayı ve tarçını ilave edip iyice yoğurun.
Küçük parçalara bölerek yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizin.
150 derecede ısıtılan fırına verin.
Rengi hafifçe değişene kadar pişirin.
Rengi hafif değişene fırından alın.
Kesinlikle kızarmayacak, kızarırsa çok sert olur.
Soğuttuktan sonra servis yapın.

İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta

İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kağığı nişasta
  • 1 poşet toz şanti

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • Nar tanesi

İncir tatlısı yapılışı:

  • Karıştırma kabına 3 tane yumurtayı kırın.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.
  • Daha sonra üzerine bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu ilave edin.
  • Bir su bardağı un ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • 7-8 tane kuru inciri küp şeklinde doğrayın.
  • Kek karışımına kuru incirleri de ilave edip karıştırın.
  • Kek karışımını fırın kabına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Kremasını hazırlamak için

  • Tencereye bir litre sütü koyun.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ekleyin.
  • İki çorba kaşığı unu, iki çorba kaşığı nişasta ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra kremaya bir poşet toz şanti ilave edip karıştırın.
  • Keki ıslatmak 1.5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı toz şeker ve bir çorba kaşığı granül kahve ilave edip karıştırın.
  • Kekin üzerine kahveli karışımı döküp keki ıslatın.
  • Kekin üzerine kremayı ilave edip soğuduktan sonra servis edin.

Rum böreği tarifi

Rum böreği tarifi 
Malzemeleri

  • 150 gram lor peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 tane kemer patlıcan

Rum böreği yapılışı
Patlıcanın kabuklarını alacalı olarak soyun.
1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
Tuzlu suda 20-30 dakika bekletin süzüp kurulayın.
Lor peynirini, yumurtayı, nişastayı, dereotunu, tuz ve beyaz biberi karıştırın.
Bu karışımı patlıcanların bir yüzüne koyun.
Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın.
Kağıt havluya çıkartıp yağını aldıktan sonra sonra sıcak servis yapın.

Lezzetli köfte yapmanın püf noktaları

Lezzetli köfte yapmanın püf noktaları 
Köftenin daha lezzetli olması için birkaç küçük püf noktasını bilmeniz yeterli. Sizde lezzetli köfteler yapmak için bunları deneyin.

  • Köfteye ekleyeceğiniz ekmekleri önceden et suyunda ıslatın.
  • Köfte harcını iyice yoğurun.
  • Yoğrulan köfte harcını en az bir saat buzdolabında bekletin. 
  • Vaktiniz varsa köfte harcını akşamdan iyice yoğurup buzdolabında beklettin. Ertesi gün pişirdiğiniz köftelerin tadına doyum olmadığını göreceksiniz. 

Krem karamel tarifi sütlü tatlı tarifi

Krem karamel tarifi, sütlü tatlı tarifi, sütlü tatlılar, sütlü tatlı yapılışı, sütlü tatlı malzemeleri.

Krem karamel tarifi 
Malzemeleri

  • Bir litre süt
  • On yemek kaşığı toz şeker
  • Dört yemek kaşığı mısır nişastası
  • Bir tane yumurta

Sosyapmak için:

  • Altı yemek kaşığı toz şeker

Krem Karamel yapılışı
Sütü, yumurtayı, şekeri ve mısır nişastasını muhallebi gibi pişirin.
Daha sonra küçük kaselere paylaştırın.
Bir tencerede yedi yemek kaşığı şekeri eritin.
Kaselerein üzerine eşit şekilde paylaştırın.
Karamel ilk döküldüğünde sertleşir, soğuduktan sonra erir.
Servis yaparken krem karameli başka bir tabağa ters çevirin.

Raffaello tarif

Raffaello tarif 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı 200 gram kadar süt tozu 
  • Birküçük kutu krema  
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • İki su bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket vanilya
  • Üstüne kaplamak için hindistan cevizi
Raffaello yapılışı
Tüm malzemeyi bir kap içinde karıştırıp yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan küçük parçalar kopartın.
Avuç içinde yuvarlayın.
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Buzdolabına koyup biraz katılaşana kadar bekletin.
Yaklaşık olarak 2 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.

Hafif diyet sebze yemeği tarifi

Hafif diyet sebze yemeği tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane patates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane acı sivri biber
  • 6 tane  domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarmısak

Hafif diyet sebze yemeği yapılışı
Malzemelerin tamamını küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsakları  doğrayıp sıvıyağda soteleyin.
Biberleri ilave edip soteleyin.
Daha sonra patlıcan ve patatesleri ilave edip soteleyin.
10 dakika kadar soteleyin.
Tuz ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
Harlı ateşte pişirilmeye devam edin.
Ateşten almadan önce üzerine çok az zeytinyağı gezdirin.
Tercihinize göre ılık ya da sıcak olarak servis yapın.
Boza Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Su
  • Şeker
  • 1 çay bardağı mayalık boza ya da 2 çay kaşığı kuru maya

Boza Yapılışı
Bulgur ve pirinci iyice yıkayın.
Bulguru ve pirinci tencereye koyup bol su ilave ederek kaynatın.
alım.(bulgurlar iyice ezilinceye kadar, su ilave ederek kaynatın.
Daha sonra blender ile iyice ezin.
Ilıması için bekletin.
İçine mayalık bozayı ekleyin.
Boza yoksa kuru mayayı ılık suda eritip ilave edin.
Boza koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Toz şeker ekleyip buzdolabında saklayın.

Mis gibi aşure tarifi

Mis gibi aşure tarifi  
Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  •  8 tane kuru incir
  •  1 tane havuç
  •  13 tane kuru kayısı
  •  1 su bardağı fındık
  •  2 su bardağı şeker
  •  2 yemek kaşığı nişasta
  •  1 tane  portakal kabuğu rendesi
  •  1 su bardağı yer fıstığı
  • 1 tutam tarçın 
  •  1 miktar gül suyu
  •  1 avuç Nar Taneleri
  •  2 tane elma
  •  1 tane portakal
  • 1 tane portakal kabuğu
Aşure yapılışı  
Buğday, nohut ve fasulyeyi yıkayıp süzün.
Akşamdan suya koyup ıslatın.
Ertesi gün nohut, fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı haşlayın.
Haşladıktan sonra sularını süzerek bir tencereye koyun.
Üzerine çıkacak  kadar kaynamış su ilave dedin.
Kaynamaya başladığında sırasıyla şunları ilave edin:
  • Şeker
  • İnce doğranmış portakal kabuğu
  • Havuç
  • Kayısı
  • Kuru üzüm
Ağır ateşte arada karıştırarak kaynatın.
Özleşip kıvam alana kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Şekerini damak tadına göre arttırabilirsiniz.
Ateşten almadan 5 dakika önce nişastayı ekleyin.
Nişastayı yarım su bardağı suda ezerek ekleyin.
Elma ve portakalı küp şeklinde doğrayıp ekleyin.
Sürekli karıştırarak kaynatın.
Ateşten alıp fıstıkları ilave edin.
Daha sonra kaselere bölün.
Üzerine fındık, tarçın, nar taneleri serpip servis yapın.
Zevkinize göre üzerine gül suyu gezdirerek servis yapın.

Mis gibi şekerpare tarifi

Mis gibi şekerpare tarifi
Malzemeleri

  • İki yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket margarin (125 gram)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Bir tane yumurta
  • İki su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için

  • Fındık

Şerbet hazırlanması
Su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
3-4 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.
3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. 

Mis gibi şekerpare tarifi yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini yoğurma kabına alın.
Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırıp yoğurun. 
Yumurtayı da ekleyip yoğurun. 
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Ceviz büyülüğünde parçalar kopartın.
Elinizde yuvarlayıp tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerine fındık yerleştirin.
170 derecede ısıtılan fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Şekerpareler şerbeti çekip soğuyana kadar bekletin.
Daha sonra servis yapın. 

Tavada Domatesli Biber Tarifi

Kolay Tavada Domatesli Biber Tarifi
Malzemeleri

  • 2 tane domates
  • 5 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada Domates Biber Yapılışı
Domatesleri halka şeklinde doğrayın.
Biberleri yıkadıktan sora sap ve uç kısımlarını kesin.
Biber ve domatesleri tavaya yerleştirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpip üzerine sıvıyağ gezdirin.
Kapağı kapatıp 15 dakika pişirin.

Ajvar sos tarifi Ajvar sos nasıl yapılır Ajvar sos yapılışı

Ajvar sos tarifi Ajvar sos nasıl yapılır Ajvar sos yapılışı

Ajvar sos tarifi
Malzemeleri:

  • 2 kilogram patlıcan 
  • 1 kilogram salçalık kırmızı biber
  • 2 tane soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 10 diş sarımsak 
  • 8 tane orta boy domates 
  • 1.5 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi 

Ajvar sos yapılışı
Patlıcanı ve salçalık kırmızı biberi közleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Doğranan soğanları 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
Rendelenen 10 diş sarımsak ve 8  domatesi ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kabuklarını soyulan patlıcanları ekleyin.
Soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin.
Hazırlanan karışımı mutfak robotunda ezin.
Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin.
Sıcakken kavanozlara doldurun.
Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir gece bu şekilde beklettikten sonra servis yapın.

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi, brokoliden diyet çorbası hazırlama, brokoli diyet yemekleri, brokolili sebze çorbaları.

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi
Malzemeleri

  • 1 kilogram brokoli
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane domates
  • Tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • Yarım su bardağı su

Diyet Brokoli Yemeği Yapılışı
İnce ince doğranan soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Brokolileri yıkayıp ayıklayın ve ekleyin..
Domatesleri rendeleyip ekleyin.
Havucu rendeleyip ilave edin.
Tuzu,şekeri ve suyu ekleyip karıştırın.
Daha sonra pişirmeye bırakın.
Brokoli çabuk yumuşayana kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra servis edin.

Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi

Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım Su bardağı Aşurelik Buğday
  • 6 Su bardağı Et Suyu
  • 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
  • Kararında Safran

Tuz
Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Buğdayı iyice yıkadıktan sonra akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Et suyunu tencerede kaynatın.
Safranı ilave edip karıştırın.
Mercimeği iyice yıkayıp süzün.
Buğday ve mercimeği tencereye ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Yağını da ekleyip karıştırın.
Tuzunu ekledikten sonra ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.

Diyet havuçlu kek tarifi zayıflamak için diyet kek nasıl yapılır

Diyet havuçlu kek tarifi, zayıflamak için diyet kek nasıl yapılır, diyet tatlı tarifleri.

Diyet Havuçlu Kek tarifi
Malzemeleri

  • Yarım çay bardağı yağsız süt
  • Yarım çay bardağı fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tane yumurta
  • Bir çay bardağı kepekli un
  • İki yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  • İki havuç

Diyet Kek Yapılışı
Yumurta ve tatlandırıcı beyazlaşana kadar çırpın.
Sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kek hamurunu pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
Havuçları rendeleyip, fındıkları dövüp hamura karıştırın.
Kek kalıbını biraz yağlayın.
Diyet kek hamurunu kek kalıbına dökün.
180 derece ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirin.

Yoğurtlu diyet salata tarifi

Yoğurtlu diyet salata tarifi
Malzemeleri

  • 500 gram garnitür
  • 1 su bardağı kornişon turşu 
  • 500 gram yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Yoğurtlu diyet salata yapılışı
Sarmısakları rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Garnitür,küp küp doğranan kornişon turşu ve tuz sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Karışımı servis tabağına koyun.
Tavada tereyağ,  sıvıyağ, nane ve pulbiberı ateşte kızdırın.
Daha sonra yoğurtlu garnitür salatasının üzerine gezdirerek dökün.
Salata servise hazır...

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane olgun domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşene kadar kavurun.
Fasulyeleri küp şeklinde doğrayıp soğana ilave edin.
Domatesleri ve tuzunu da ilave edip kısık ateşte pişirin.
15 dakika piştikten sonra bir bardak su ilave edin.
Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Nar kabuğu tozunu salatalarda kullanın

Nar kabuğu tozunu salatalarda kullanın 
Nar kabuğunu kurutarak kahve çekme makinesinde öğüterek toz haline getirin. Nar tozunu salatalar bir çay kaşığı kadar ilave ederek tüketebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane enginar
  • 1 tane havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane  patates
  • Tuz
Enginar yemeğinin yapılışı
Enginarları temizleyip yıkayın.
Bezelyeleri haşlayın.
Patatesi, havucu ve soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Haşlanmış bezelye, patates, soğan ve havucu tuzlayarak karıştırın.
Enginarları yayvan bir tencereye dizin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı enginarın çukur kısmına yerleştirin.
Enginarların yarısını geçecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte kaynatarak pişirin.
Pişmesine  yakın bir tatlı kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin.
Daha sonra yarım tatlı kaşığı şekeri üzerine serpin.
Son olarak üç yemek kaşığı zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Birkaç taşım kaynattıktan sora ocaktan alın.
Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Ağızda dağılan elmalı kurabiye oktay usta

Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi oktay usta

Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir paket margarin yağı
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • İki yemek kaşığı yoğurt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Yeteri kadar un
  • Üstün serpmek için pudra şekeri

İçi malzemeleri:

  • Dört adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın 

Ağızda dağılan elmalı kurabiye yapılışı
Yumuşayan margarini, sıvı yağı ve yoğurdu genişçe bir kaba koyup karıştırın.
İçine unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip karıştırın.
Yumuşak yağlı bir hamur olana kadar un ekleyin.
Önce elmaları rendeleyin.
Rendelenmiş elmaya şekeri ilave edip pişirin.
Elmalar pişince tarçın ilave edip karıştırın.
Hamuru 3 parçaya bölün.
Hamuru parmak kalınlığında açın.
Su bardağıyla kesin
İşine elmalı harçtan koyup ay şeklinde kapatın.
Ya da pizza dilimi şeklinde kesin.
Geniş kısmına elmalı harç koyup sarın.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Çok pembeleşirse sert olur.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine şekeri serpin.
Daha sonra servis yapın.

Yalancı su böreği yapmanın en kolay yolu Kolay su böreği tarifi

Yalancı su böreği yapmanın en kolay yolu Kolay su böreği tarifi 

Kolay su böreği tarifi 
Malzemeleri:
  • 5 tane hazır yufka
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi:
  • 150 gram beyaz peynir
  • Maydonoz
Kolay su böreği yapılışı
Yumurta, sıvı yağ ve suyu karıştırıp iyice çırpın.
Hazırladığınız karışıma iki tane yufkayı 4-5 parçaya bölerek batırın.
Yumurtalı iki yufkayı yağlanmış tepsiye yayın.
Daha sonra yufkaların üzerine rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz serpin.
Üzerlerine iki tane yumurtalı karışıma batırılan yufkayı serin.
Üzerine peynir ve maydanoz karışımı serpin.
Bir tane yufkayı parçalayıp yumurtalı karışıma batırıp üzerine serin.
Önceden 200 derecede ısınan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz ılıdıktan sonra keserek servis yapın.

Şakşuka tarifi Şakşuka nasıl yapılır Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi, Şakşuka Yapılışı, Şakşuka nasıl yapılır, Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri: 

  • 5 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Baharatlar
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şakşuka Yapılışı
Patlıcanları yıkayın kurulayıp küp küp doğrayın.
Tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayın.
Domatesleri de küçük küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ezin.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Peçeteye çıkartıp fazla yağını alın.
Sosu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun.
Soğanı, biberi ve sarımsağı yağda kavurun.
Ardından salça ekleyip biraz kavurun.
Domates, tuz, baharatlar ve şekeri ilave edin.
Daha sonra suyu ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Son olarak patlıcanla karıştırın ya da üzerine dökerek servis yapın.

Pırasa nasıl yapılır pırasa yemeği pırasa tarifi

Pırasa nasıl yapılır,  Pırasa yemeği yapılışı, pırasa yemeği pırasa tarifi

Pırasa yemeği tarifi
Malzemeleri

  • 6 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)
  • iki tane havuç
  • İki tane domates (domates yoksa salça da kullanabilirsiniz)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir Türk kahvesi fincanı pirinç
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ

Pırasa yemeği yapılışı
Pırasaları iyice yıkayıp beyaz kısımları 1cm uzunluğunda doğrayın.
Yeşil yaprak kısımları kullanılmayacak.
Havuçları soyup ince ince halka şeklinde dilimleyin.
Tencereye sıvı yağ koyup salçayı kavurun.
Kabukları soyulmuş ve  küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Bu şekilde 2 dakika kavurun.
Daha sonra havuçları  ilave edip 3 dakika daha kavurun.
Pırasalar da ilave edip karıştırın.
Daha sonra tencerenin kapağı kapatın.
Pırasalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
Daha sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın.
Son olarak yemeğin üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatın.
Pırasa ve havuçlar tam olarak pişene kadar orta ateşte pişirin.
Suyu çok azalırsa kaynar su ilave etmeyi unutmayın.

Oktay Ustadan Şekerpare Tarifi Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları Pastane Şekerparesi Tarifi

Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları, Pastane Şekerparesi Tarifi,  

Şekerparesi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • İki  adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Dört yemek kaşığı irmik unu
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un

Şerbeti İçin Malzemeler
  • Dört su bardağı toz toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Pastane Şekerparesi Yapılışı
Öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayın.
Tencereye şekeri ve suyu koyup 10 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra içine 2-3 damla limon suyu damlatıp karıştırın.
Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.

Genişçe bir kaba un hariç bürün malzemeleri koyup iyice karıştırın.
Ununu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamura kulak memesi kıvamından az daha sert olana kadar un ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Hamuru elinizde yuvarlayıp top şekli verin.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede önceden ısıtılan fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.
3-4 saat şerbetini çekmesi için bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Yalancı baklava tarifi Yalancı baklava tarifi, Yalancı baklava nasıl yapılır evde yalancı baklava yapılışı

Yalancı baklava tarifi, Yalancı baklava nasıl yapılır, Yalancı baklava malzemeleri, evde yalancı baklava yapılışı, yalancı baklava yapmanın püf noktaları.

Yalancı baklava tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Margarin

Şurubu için malzemeler:

  • Bir su bardağı su 
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yalancı baklava yapılışı
Önce baklavanın şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
Şimdi baklava hamurunu hazırlayın.
İrice dövülmüş cevizi, sütü, ayçiçek yağını, kabartma tozunu ve şekeri karıştırın.
Aldığı kadar unu ekleyin.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Soğuk şurubu fırından çıkartılan sıcak yalancı baklavanın üzerine gezdirin.
Dilimledikten sonra servis yapalım 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Çıtır Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi, Çıtır Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Patatesli Çıtır Börek Yapılışı

Patatesli Çıtır Börek Tarifi 
Malzemeleri:

  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:

  • 4 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 tane yumurta

Patatesli Çıtır Börek Yapılışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup ezin.
Rendelenen soğanı sıvı yağda kavurun.
Patates ve soğanları karıştırın.
İçine nane, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurun.
Sıvı yağı, sirkeyi, unu ve tuzu iyice çırparak karıştırıp bir sos hazırlayın.
Yufkayı masaya serin ve üzerine hazırladığınız sostan 4 yemek kaşığı dökün.
Fırça ya da elinizle tüm yufkaya yayın.
İki kat yufkayı pizza dilimi şeklinde 12 parçaya bölün.
Üçgen şeklinde kesilen yufkanın geniş kısmına patatesten koyun.
Sigara böreği gibi sarın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derece ısıtılan  fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Mercimek köftesi nasıl yapılır tarifi mercimek köftesi malzemeleri

Mercimek köftesi nasıl yapılır tarifi mercimek köftesi malzemeleri, mercimek köftesi yapmanın püf noktaları, mis mercimek köftesi yapılışı.

Mercimek köftesi nasıl yapılır 
Malzemeleri: 

  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • İki su bardağı ince bulgur
  • İki tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Damak zevkinize göre pulbiber
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Bir demet maydanoz
  • 8  sap yeşil soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Marul  
  • Limon

Mercimek köftesi yapılışı
Kırmızı mercimeğe 4 su bardağı su ekleyip haşlayın.
Hafif sulu kalana kadar haşlamaya devam edin.
Mercimeğin çok kuru kalmamasına dikkat edin.
Aksi durumda köfteler çok  kuru olur.
İki su bardağı ince bulguru derin kapaklı bir kaba koyun.
Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
Kabın kapağını kapatıp bulgurlar şişene kadar 30-45 dakika bekletin.

İki baş kuru soğanı ince ince doğrayın.
Tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyup soğanları öldürün.
1,5 yemek kaşığı biber salçasını tavaya ekleyin.
1,5 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edin.
1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin.
Dilediğiniz kadar pulbiberi ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Bir çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Hazırladığınız salçalı soğanlı karışımı bulgur ve mercimeğin içine ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp kabın kapağını kapatın.

Yeşil soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyın.

Derin kaptaki karışıma yeteri kadar tuz ekleyin.
10 dakika boyunca yoğurun.
Yoğrulan köfte harcına yeşil soğan ve maydanozu ekleyin.
1-2 dakika daha yoğurun.
Köfte sulu olursa bulgur ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız köfte harcından cevizden az büyük parçalar koparın.
Avucunuzda içinde köfte şekli verin.
Servis tabağına marul ve limon dilimleriyle servis yapın.

Köfte Güveç Tarifi Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi

Köfte Güveç Tarifi, Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi, Köfte Güveç Yapılışı

Köfte Güveç Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gram taze mantar
  • İki  tane patates
  • İki tane domates
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Üç dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane havuç
  • Bir tane maydonoz

Köfte Güveç Yapılışı
Soğanı rendeleyin.
Ufalanmış ekmek ve kıymayı soğana katıp yoğurun.
Tuz, biber, kekik ince kıyılmış maydonozu da ekleyip köfte hamuru haline gelene kadar yoğurun.
Patatesleri ince ince dilimleyin.
Havucu da ince ince dilimleyin.
Mantarları ikiye bölün.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Patates, havuç, mantar, domates, kekik ve tuzu karıştırın.
Hazırlanmış olan köfte hamurunu derin servis tabağının içine eşit şekilde yerleştirin.
Hazırlanmış olan harcı bunun üzerine ilave edin.
Orta hararetli fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra dilimler halinde keserek servis yapın.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi, Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır, Mercimek Köftesi Yapmanın Püf Noktaları, Köfte Tarifleri, Mercimek Yemekleri.

Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • Dört kaşık sıvı yağ
  • Üç çay kaşığı kırmızı biber
  • İki çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet dereotu 
  • Bir demet maydanoz
  • 6 tane taze soğan
  • Bir yemek kaşık salça

Mercimek Köftesi Tarifi
Kuru soğanları ince ince doğrayın.
Soğanları yağda hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. 
Taze soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
Dere otunu da  temizleyip ince doğrayın. 
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Mercimeğe 4 su bardağı suda iyice haşlayın. 
Mercimeği haşladıktan sonra sıcak sıcak bulguru üzerine döküp karıştırın.
Kapağını kapatarak bulgurun da kabarmasını bekleyin. 
Bulgur kabardıktan sonra kavrulan soğanı ilave edip karıştırın.
Tuzu, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu ve salçayı ekleyip yoğurun.
Taze soğan, maydanoz ve dere otunu ilave edip karıştırın. 
Son olarak avucunuzun içerisinde sıkıp küçük köfteler yapın. 
Tabağa kıvırcıkları dizin.
Üzerine şekil verdiğiniz köfteleri dizin. 
Daha sonra servis yapın.

Çiğ Köfte Tarifi çiğ köfte nasıl yapılır çiğ köfte yapmanın püf noktaları çiğ köfte malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi çiğ köfte nasıl yapılır çiğ köfte yapmanın püf noktaları çiğ köfte malzemeleri, çiğ köfte yapılışı

Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:  

  • 1  kilogram sırt etinden yağsız kıyma (kıyma üç defa çekilecek)
  • 1 kilogram kırmızı köftelik bulgur
  • 800 gram isot  
  • 200 gram biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 5 tane limon
  • 400 gram domates suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1'er yemek kaşığı 7 çeşit baharat

Çiğ köfte yapılışı 
Üç defa çekilmiş kıyma ve 400 gram isot ve yarım çay bardağı zeytin  yağını karıştırın.
Çiğköfte tepsisine bulguru ekleyin.
Küçük doğranmış kuru soğan ve  sarmısakları ekleyin.
Limonları dört parçaya bölünerek ilave edin.
Daha sonra yoğurmaya başlayın.
Yarım saat yoğurduktan sonra daha önceden terbiye edilen kıymayı ilave edin.
Salçayı da ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Suya ihtiyaç olursa domates suyu ekleyin.
Kalan zeytin yağını da ilave edin.
Son olarak doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip yeşilliği fazla öldürmeden az daha yoğurun.

Peynirli Açma Tarifi peynirli açma nasıl yapılır açma yapmanın püf noktaları

Peynirli açma tarifi, peynirli açma nasıl yapılır, açma yapmanın püf noktaları, açma tarifleri. 

Peynirli Açma Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo un (4 su bardağı)
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 50 gram margarin  
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Üzerine sürmek için bir yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörek otu

İç malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 150 gram margarin 

Peynirli Açma yapılışı
Unu eleyip yoğurma kabına koyun.
Ilık suda hamur mayası ve toz şekeri biraz bekletip eritin.
Eriyen mayayı una ilave edin.
Margarin yağını ve tuzunu ilave edip ılık suyla hamuru yoğurun.
Mamur kulak memesi kıvamından az daha yumuşak olacak.
Hamurun mayalanması için üstünü kapatarak yarım saat bekletin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle yuvarlayın.
Hamurun üzerine bastırarak yassılaştırın.
İçlerine bir tatlı kaşığı margarin ve bir yemek kaşığı peynir koyup rulo şekinde sarın.
Hamurları bu şekilde 15 dakika daha bekletin.
Daha sonra rulo şeklindeki hamurlara içindekiler dışarı çıkmayacak şekilde şekiller verin.
İsterseniz simit ya da burgu şekli verebilirsiniz.
Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi 
Malzemeleri

  • 2 tane  yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 çay bardağı tepeleme un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket pasta kreması
  • Yarım çay bardağı süt
  • Meyve çeşitleri 

Meyveli Pasta Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırarak çırpın.
Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozu ekleyip çırpın.
Önceden 10 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kek soğuduktan sonra ikiye bölün.
Yarım çay bardağı süt ile ıslatın..
Pasta kreması ve krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın.
Kekin arasına pasta kremasını sürün
Pastanın arasına damak zevkinize göre istediğiniz meyveleri koyun.
Kekin üst tabanı kapatın.
Hazırladığınız krem şanti kekin üzerini kaplayın.
Kaplanan pastanın üzerini meyvelerle süsleyip servis yapın.

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı  yağ
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Waffle Yapılışı
Yumurtaları kırıp, sarısını ve beyazını ayırın.
Vanilyanın yarısını ilave ederek yumurta beyazını kar beyaz olana kadar çırpın.
Başka bir kapta yumurta sarısına toz  şekeri ilave edip rengi açılana kadar çırpın.
Çırpılan yumurta sarısının üzerine sütü ilave edip karıştırın.
Daha sonra sıvıyağı, kabartma tozunu , kalan vanilyayı ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek karıştırın.
Karışıma en son yumurta beyazını ilave edip hafifçe karıştırın.
Isıttığınız tavaya karışımdan bir kepçe ilave ederek önlü arkalı pişirin.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
Malzemeleri:
  • Yağlı çekilmiş haşhaş
  • Aldığı kadar un

  • Bir paket margarin
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir tane  yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • Bir paket yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı Rulo Çörek  Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine toz şekeri ilave ederek karıştırın.
Daha sonra margarini, tuzu ve yumurta beyazını ilave edip karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapın.
Hamurdan bir portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Tezgahta un serperek kare şeklinde açın.
Açtığınız hamurun üzerine haşhaş sürün.
Hamur rulo şeklinde katlayarak sarın.
Çörekler kabaracağı için tepsiye biraz aralıklı dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılan 180 derecedeki  fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Çörekler biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında kesin.
Daha sonra servis yapın.

Dil Peynirli Mini Çıtır Börek Tarifi

Dil Peynirli Mini Çıtır Börek Tarifi 
Malzemeleri

  • 3 tane hazır yufka
  • 250 gram dil peyniri
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Dil peynirli Mini Çıtır Börek Yapılışı
Önce yufkaları ince üçgen parçalara bölün.
Bir yufkayı 8 parçaya üçgen parçaya bölebilirsiniz.
Yufka büyükse daha fazla parçaya bilebilirsiniz.
Dil peynirinden yufkaların geniş kısmına koyarak rulo şeklinde sarın.
Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
Ayçiçek yağını kızdırıp hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
 Sıcak sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf  Noktaları, sarma tarifleri.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane kuru soğan
  • Bir demet maydanoz
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Kararınca karabiber
  • Kararınca pul biber
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı nane
Üzeri için:
  • Pişirirken üzerine gezdirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Kaynamış su
  • Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı
İç malzemelerini tamamını çiğ olarak hazırlayın.
Yaprakları hazırladığınız iç malzemesiyle sarın.
Yaprakları tencereye dizin.
Daha sonra üzerine zeytinyağı, sulandırılmış domates salçası, tuzu gezdirin.
Üzerini kapatacak kadar kaynar su koyun
Tencerenin kapağını çok açmadan kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse biraz kaynar su ekleyin.
Damak tadınıza göre üzerine limon dilimleri  koyabilirsiniz.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Tarçınlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Tarçınlı Kurabiye Tarifi, Tarçınlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Tarçınlı Kurabiye Yapılışı

Tarçınlı Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
  • İki yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bir su bardağı irice kırılmış ceviz içi
  • Dört su bardağı un
  • Bir paket kabarma tozu
Üzeri için:
  • Bir yemek kaşığı tarçın
  • Bir çay bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Kurabiye Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayarak şekil verin.
170 dereceye ısıtılan fırına verin.
15-17 dakika kadar pişirin.
Kesinlikle kızarmayacak.
Hafif rengi değişince fırından çıkartın.
Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Diyet Meyveli Tiramisu Tarifi Diyet Meyveli Tiramisu Yapılışı

Diyet Meyveli Tiramisu Tarifi 
Malzemeleri:

  • 125 gram light labne peyniri
  • 125 gram light yoğurt
  • Bir çorba kaşığı bal
  • 150 gram frambuaz
  • Bir şeftali
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Dört tane kedi dili bisküvi

Diyet Meyveli Tiramisu Yapılışı 
Frambuazları yıkayın blendera koyun.
Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre haline getirin.
Şeftaliyi incecik dilimleyin.
Teflon tavada bir  kaşık su ilave ederek hafifçe pişirin.
Peyniri, balı ve yoğurdu frambuazlı karışıma ekleyip çırparak çırpın.
Bisküvileri irice ufalayıp iki servis tabağına  koyun.
Üzerine frambuazlı karışımı da ilave edin.
Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyin.
Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletip servis yapın.

Diyet Iskender Tarifi Evde İskender Döner Yapılışı

Diyet Iskender Tarifi, Evde Diyet Iskender Yapılışı

Diyet Iskender Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir büyük dilim tam çavdar ekmeği
  • Üç tane domates
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Acı biber
  • 100 gram hazır tavuk ya da dana döner

Diyet Iskender Yapılışı
Ekmeği küçük küçük kare şeklinde doğrayın.
Tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup eklemeleri renkleri dönene kadar soteleyin.
Domatesleri rendeleyip başka bir tavada içine tüm baharatları ekleyerek iyice pişirin.
Piştikten sonra sotelenen ekmeklerin üzerine gezdirin.
Dönerleri de tavada  ısıtıp sosun üzerine dizin.
Yanında 2 kaşık yağsız yoğurt ile ikram edin.

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi, Diyet Hardal Soslu Bonfile Yapılışı

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi
Malzemeleri:

  • İstediğiniz kadar dövülmemiş bonfile 
  • Bir kase yağsız yoğurt
  • Bir  kaşık hardal
  • Bir kaşık light soya sosu

Diyet Hardal Soslu Bonfile Yapılışı
Bonfileleri iyice kızdırılan teflon tavada pişirin.
Ateşi kısmayın aksi durumda et suyunu bırakarak sertleşir.
Etin bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin. 
Etin içinin pembe kalması  için tarafları 4'er dakika pişirin.
Daha pişkin seviyorsanız daha fazla pişirebilirsiniz.
Sos malzemelerini karıştırıp çırparak pişen etle beraber servis yapın.

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Lokumlu Kurabiye Tarifi,  Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi, Lokumlu Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Lokumlu Kurabiye nasıl Pişirilir, Lokumlu Kurabiye Malzemeleri.

Lokumlu Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo fıstıklı lokum
  • 125 gram margarin
  • 1 kutu krema
  • Pudra şekeri
  • Un
Lokumlu Kurabiye Yapılışı
Margarini, kremayı ve unu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp ikisini de orta kalınlıkta açın.
Açılan hamurlardan birinin üzerine lokumları dizin.
Üzerine diğer hamuru kapatın.
Bir çay bardağının ağzıyla kesin.
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Pudra şekerine bulayıp servis yapın.

Et Kavurma Tarifi Soğanlı Biberli Et Kavurma Nasıl Yapılır


Et Kavurma Tarifi 
Malzemeleri
  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 tane sivri biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı
Kavurma yapacaksanız, etin sinirlerini alıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Et kavurmayı kendi yağında yapmanız daha lezzetli bir tat elde etmenizi sağlayacaktır.
Bunun için tencereye öncelikle etinizin yağlı kısımlarını alın.
Yağın hafiften erimesi için 5 dakika karıştırarak pişirin.
Bu arada et kavurma yemeği  yaparken, tencere tüm süreç boyunca orta gözde ve kısık ateşte olsun.
Ardından tencereye diğer etleri de ekleyin.
Etler suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Etler suyunu saldığında tencerenin kapağını kapatıp etinizi buharda pişirmeye bırakın.
5-10 dakikada bir kapağı açıp etleri karıştırın.
Etler suyunu saldıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
Bu süreçte tencerede su kalmamış olacaktır.
İnce ince doğradığınız soğanları ekleyip yaklaşık 5 dakika daha soğanlarla, karıştırarak pişirin.
Soğanlar bu süreçte hafiften kavrulacaktır.
Üzerine yine ince doğradığınız yeşil biberleri de ekleyin.
Arzunuza göre baharatları ekleyin. (kekik, kimyon, karabiber, tuz) damak tadınıza uygun olanı ekleyin.
5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
Tuzun baştan eklememesinin sebebi tuzun eti sertleştirmesidir.

Not: Malzemeleri orantılı olarak artırıp azalatabilirsiniz.

Etli Mantar Sote Tarifi

Etli Mantar Sote Tarifi, Etli Mantar Sote Yapılışı, Etli Mantar Sote Nasıl Yapılır, mantar yemekleri, mantarlı etli sote.

Etli Mantar Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo taze mantar.
  • On tane soyulmuş arpacık soğan  
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Üç tane karabiber
  • Tuz
  • Kekik

Etli Mantar Sote Yapılışı
Tencereye yağı koyup kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyip 10 dakika soteleyin.
Daha sonra arpacık soğanları ekleyin.
5 dakika daha soteledikten sonra mantarı ekleyin.
Baharatları da ilave dip tencerenin kapağını kapatın.
Mantarlar su bırakacağı için su ilave etmenize gerek yok.
Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Tarifi

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo iyice haşlanmış kuru fasulye
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir litre su
  • Tane et bulyon
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Üzeri İçin

  • Nane
  • Pulbiber

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Yapılışı
Et suyunu tencereye koyun.
İçine haşlanıp iyice yumuşamış kuru fasulyeyi ilave edin.
Salçayı, doğranmış soğanları da tencereye koyun.
Et bulyonu ve tuzu da ekleyin.
Kaynamaya bırakın.
İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra blenderden geçirin.
Üzerine zeytinyağı. nane, pulbiber ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Ezogelin Çorbası Tarifi Ezogelin Çorba Yapılışı Ezogelin Çorba Nasıl Yapılır

Ezogelin Çorbası Tarifi Ezogelin Çorba Yapılışı Ezogelin Çorba Nasıl Yapılır

Ezogelin Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı bulgur
  • Bir çorba kaşığı un
  • 50 gram sıvı yağ
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • Sekiz su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı
Sıvı yağın yarısını tencereye koyup kısık ateşte kızdırın.
Unu ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Salçayı iki kaşık suyla sulandırıp una ilave edin.
Et suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
Kaynayana kadar pişirin.
Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın.
Kaynayan et suyuna ilave edin.
Tuzu da ilave edin.
Mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Kalan sıvı yağı bir tavada eritin.
Pul biber ve naneyi ilave edip biraz kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı su bardağı et suyu
  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • Bir tane kuru soğan
  • İki kaşık margarin
  • Bir çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Yapılışı
Yağı tencereye koyup eritin.
Soğanı çok ince doğrayıp yağda pembeleşene kadar soteleyin.
Pembeleşen soğanlara bir çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.
2-3 dakika boyunca hızlı hızlı sürekli karıştırarak kavurun.
Daha Sonra bir bardak et suyunu yavaşça karıştırarak ilave edin.
Kalan 5 bardak et suyunu da ekleyin.
Ayıklanıp yıkanmış bir bardak kırmızı mercimeği de ekleyin.
Tuzunu da ilave edin.
Harlı ateşte kaynayıncaya kadar bekleyin.
Kaynadıktan sonra sonra ateşi kısın.
Mercimek iyice ezik bir hal alana kadar kaynatarak pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın...

Kakaolu Kek Tarifi Kakaolu Kek Nasıl Yapılır Kakaolu Kek Yapılışı

Kakaolu Kek Tarifi, Kakaolu Kek Nasıl Yapılır, Kakaolu Kek Yapılışı

Kakaolu Kek Tarifi  
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı elenmiş un
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Dört tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • İki çorba kaşığı kakao

Kakaolu Kek Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçine sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Elenip kabartma tozu katılan unu da ilave edip karıştırın.
Kek kabını yağlayın.
Karışımın yarısını kek kalıbına dökün.
Kalan yarısına kakaoyu ilave edip karıştırın, 
Kakaolu kek hamurunu da üzerine dökün.
Çatalla biraz karıştırın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
40-45 dakika kadar pişirin.
Çatal yada kibrit çöpüyle kontrol edip fırından çıkartın.
Keki biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

İnek Sütünden Yoğurt Nasıl Yapılır

İnek Sütünden Yoğurt Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • Üç kilo inek sütü
  • Bir çorba kaşığı yoğurt mayası

Yoğurt Yapılış
Sütü kaynatıp ılıması için bekleyin.
Ilıdıktan sonra bir kaşık çırpılmış yoğurdu ilave edip karıştırın.
Kabın üstünü örtüp en az 5 saat bekletin.

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi Yoğurt Nasıl Yapılır

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi, Yoğurt Nasıl Yapılır 

Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi

  • 4 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Yoğurt Yapılışı
Dört bardak sütü kaynatıp, ılıyıncaya kadar bekletin.
Parmak dayanacak sıcaklığa erişene kadar bekleyin.
Daha sonra 2 çorba kaşığı yoğurdu ezip üzerine  gezdirin.
Bir iki defa karıştırılır.
Kapağını kapatın.
Üzerine kalın bir örtü örtün.
Bu şekilde en az 5-6 saat bekletin.

Evde Yoğurt Yapımı Evde Yoğurt Nasıl Yapılır

Evde Yoğurt Yapımı Evde Yoğurt Nasıl Yapılır, Evde Yoğurt Yapılışı, yoğurt yapma tarifi

Evde Yoğurt Yapımı  
Malzemeleri:
  • 1 litre  süt
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Evde Yoğurt Yapılışı
Sütü karıştırarak 10 dakika kaynatın.
Kaynamış sütü mayalanacak kaba koyun.
Sütün parmak dayanacak sıcaklığa gelinceye kadar bekletin.(45 derece)
Çırpılmış yoğurdu süte katıp karıştırın.
Kabın her tarafını sıkıca kapatın.
5 saat kadar bekletip açın.