Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Yapılışı, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı yapmanın Püf Noktası, tatlı tarifleri.

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler

  • 500 gram kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları soyup ince ince dilimleyin.
Tepsiye koyup üzerine toz şeker, vanilya, su ve sütü gezdirerek dökün.
Önceden 200 derecede ısınmış fırında yumuşayana kadar pişirin.
Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.

Not:İsterseniz daha önce biraz tencerede haşlayıp daha sonra tepsiye dökerek fırına verin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapmanın Püf  Noktaları , Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı, Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde kırın ya da doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Yağı tencereye koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra fasulyeleri ilave edip biraz daha kavurun. 
Ardından kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekleyin. 
Karıştırıp biraz daha kavurun.
Baharatları ve suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
İster sıcak ister soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı, barbunya nasıl yapılır tarifi, barbunya yemekleri, bakliyat yemekleri, zeytinyağlı yemekler.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kuru barbunya
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane küçük boy havuç
  • Bir tane patates
  • Bir tane domates  
  • Bir kaşık domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz 
  • Baharatlar (Kendi damak zevkinize göre)

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı
Barbunyalar bir gün önceden suya koyarak bekletin.
Ertesi gün suda iyice şişen barbunyaları suda haşlayın. 
Tencereye yeterince zeytinyağı koyup soğanları hafifçe kavurun.
Sonra küp küp doğranan patates, havuç ve domates rendesi ilave edin.
Bir kaşık salça koyup güzelce karıştırın. 
Daha sonra barbunyayı ekleyip karıştırın.
Bir tatlı kaşığı şeker ekleyin.
3-4 damla limon suyu sıkın.. 
Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yeteri kadar su ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Suyu az gelirse biraz su ilave edin.

Not: Zeytinyağlı barbunya yemeği bir gün bekletilirse daha lezzetli olur.

Açma Yapmanın Püf Noktaları

Açma Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • Un
  • Hamur mayası
  • 50 gram yumuşak margarin
  • Bir tane yumurta
  • Üç çay bardağı ılık süt
Araya sürmek için
  • 100 gram yumuşak margarin
Üzeri için
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Açma Yapılışı
Un ve mayayı karıştırın.
Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 5-10 dakika yoğurun.
Üzerini kapatın, hamur iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika  bekletin.
Daha sonra hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya bölün.
Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak olarak açın.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın.
Rulonun iki ucundan tutarak farklı yönlere çevirerek burun.
Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepside üzerini kapatarak 30 dakika bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün,
Susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılan fırında 20-30 dakika pişirin.

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları   
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Un

İç malzemesi:

  • Peynir veya patates
  • Kırmızı biber veya karabiber
  • Maydanoz

Kolay Poğaça Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
İçine hazırladığınız iç harcından koyup ay şeklinde kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 Piştikten sonra biraz beklettikten sonra servis yapın.

Yalancı Baklava Tarifi Yalancı Baklava Nasıl Yapılır Tarifi

Yalancı Baklava Tarifi Yalancı Baklava Nasıl Yapılır Tarifi, Yalancı Baklava Yapılışı

Yalancı Baklava Tarifi 
Malzemeler:

  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Margarin

Şurubu için

  • Bir su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yalancı Baklava Yapılışı
Baklava şurubunu hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edeli soğumaya bırakın.
İri dövülmüş cevizi, sütü, ayçiçek yağını, kabartma tozunu ve şekeri karıştırın.
Hazırladığınız karışıma aldığı kadar un ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Önceden 175 derecede ısıtılan fırında 30-40 dakika pişirin.
Daha sonra soğuk şurubu yalancı baklavanın üzerine dökün.
Dilimleyerek servis yapın.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları, Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı, tatlı tarifleri, irmik tatlıları tarifi.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı
Tencereye;  irmik, şeker, Hindistan cevizi ve vanilyayı koyup karıştırın.
Sütü de  ilave ederek tekrar iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı kısık ateşte  kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız muhallebiyi bir kaba koyarak soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamaya başlayın.
Öncelikle ısıya dayanaklı bir kaba küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı koyun.
Isıya dayanıklı kabı da içinde sıcak su bulunan bir başka kabın içerisine koyun.
Daha sonra ocağı yakın.
Çikolatalar suyun ısınmasıyla beraber eriyecektir.
Eriyen çikolatayı soğuyan muhallebinin üzerine gezdirin.
Üzerini ceviz ile süsleyip servis yapın.

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Paskalya Çöreği Tarifi Paskalya Çöreği Yapılışı

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Paskalya Çöreği Tarifi Paskalya Çöreği Yapılışı, Paskalya Çöreği Yapılışı


Paskalya Çöreği Yapımı 
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 125 gram margarin (hamur işleri için olan margarın)
  • Yarım paket maya
  • 1 tane yumurta
  • Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı

Paskalya Çöreği Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak hamuru yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzatın.
Saç örgüsü şeklinde çöreğe şeklini verin.
Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
175 derecede üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.

Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”

Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları

Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları, Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır, Kabak Tatlısı Tarifi, Kabak Tatlısı Yapılışı, Mis kabak tatlısının incelikleri.


Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • Dört dilim doğranmış bal kabağı  
  • Kabakların üstünü örtecek kadar toz şeker (Zevkinize gör şeker miktarını azaltıp artırabilirsiniz)
  • Yarım çay baradağı su
  • Üstünü süslemek için ceviz içi
Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları doğrayıp tencereye koyun.
Üzerini kapatacak kadar toz şeker dökün.
Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece (12 saat) bu şekilde bekletin.
Sabah toz şekerin eridiğini göreceksiniz.
Yarım çay bardağı su ilave edin.
Tencerenin altını yakın.
Kabaklar kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
Kabakların kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerek.
Bu şekilde tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
Daha sonra tencerenin kapağını açarak 1 saat daha pişirmeye devam edin.
Altının yapışmaması için arada tencereyi hafifçe sallayarak kontrol edin.
Kabaklar tencereye yapışmadan ateşi kapatmanız gerekir.
Ateşten aldıktan sonra kabakları tencerede bir süre bekleterek soğutun.
Daha sonra servis tabağına alın.
Sade ya da  arzu ediyorsanız üzerine ceviz serperek servis yapı.

Not:Kabaklar yaklaşık olarak 1 saatte pişiyor. Ancak lezzetin tam oturması için tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat daha kısık ateşte pişirilmesi gerekiyor. Mükemmel tada ulaşılması için bir saat tencerenin kapağı kapalı bir saatte açık olarak toplamda iki saat pişirmelisiniz. Mükemmel tada ulaşmanın püf noktası bu!

Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi, Elmalı Muhallebinin Yapılışı Malzemeleri, elmalı yemek tarifleri, Elmalı Muhallebi Yapılışı


Elmalı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri

  • 4 tane irice elma
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (Elmanın haşlanması için)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker (muhallebiyi hazırlamak için)
  • 1 paket vanilya
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Muhallebi Yapılışı
Elmaları soyup küçük küçük doğrayın.
Elmaları bir tencereye koyup 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
Elmaları karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Pişen elmaları süzüp 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
Karıştırıp  servis kabına eşit şekilde dağıtın.
Elma bu şekilde soğurken muhallebisini pişirin
Süt, un ve toz şekeri karıştırıp iyice çırpın.
Ocağa alıp devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp 3- 4 dakika çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi elmaların üzerine eşit şekilde dökün.
Biraz soğuduktan sonra dolaba koyun.
Bir gün dolapta bekletilerek servis yapılırsa daha iyi olur
Dolaptan  çıkarılan muhallebiyi başka bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın.

Pırasa Yemeği Tarifi Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır Pırasa Pişirmenin Püf Noktaları

Pırasa Yemeği Tarifi, Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır, Pırasa Yemeği Yapılışı, Pırasa Yemeği Malzemeleri, Pırasa Yemeği  Yapmanın Püf Noktaları.

Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş dal pırasanın sadece beyaz kısımları
  • İki tane havuç
  • İki tane domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasa Yemeği  Yapılışı
Pırasaları temizleyip bol su ile yıkayın.
Daha sonra parmak kalınlığında doğrayın.
Havuçları soyup ince halka şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyun, salçayı ilave edip kavurun. 
Kabukları soyulup küçük doğranan domatesleri eklene 1-2 dakika kavurun. 
Daha sonra doğranan havuçları ilave edin.
2-3 dakika hepsini beraber kavurun. 
Yıkanıp suyu süzülen pırasaları ilave edin.
İyice karıştırıp ve tencerenin kapağını kapatın.
Pırasalar suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. 
Daha sonra yıkanmış pirinci ilave edilin.
Tuzunu ekleyin.
Yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Su miktarı azalırsa su ilavesi yapın.
Havuç ve pırasalar pişene kadar pişirin.

   

Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi, Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş kilo balcan patlıcan
  • Baş baş sarımsak
  • Bir kase pul biber
  • Bir şişe sirke
  • İki yemek kaşığı dolu dolu turşu tuzu
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Bir bağ maydanoz

Balcan Turşusu Yapılışı
Balcan patlıcanları bir tencerede çok hafif kaynatmadan haşlayın.
Daha doğrusu kaynar suya daldırıp sonra çıkartın.
Sonra sarmısakları soyup dövünün.
Pul biberleri ilav edin.
(Bir baş sarmısak ve bir yemek kaşığı pul biberi ayırın.)
Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla yarın.
Sarmısak ve biberi içine doldurup turşu kabına dizin.
Büyük bir kaba sirkeyi, turşu tuzunu, bir yemek kaşığı pul biberi karıştırın.
Bir baş sarmısağı da ilave edip tekrar karıştırın.
En son limon tuzunu ilave edin.
Karıştırıp yavaş yavaş turşunun üstünden boşaltın.
Ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin yerde bekletin.
15-20 güne turşunuz hazır...

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi, Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı, Haşhaşlı Burma Börek Malzemeleri.

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı ılık su
  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket instant maya
  • İki çorba kaşığı şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı hafif iri kırılmış ceviz (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin
  • Yumurtanın sarısı

Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı
Öncelikle su, süt, şeker, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek ele yapışan bir hamur yapın.
Ilık bir ortamda hamur iki misli olana kadar mayalandırın.
Bir kabın içine haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve cevizi koyup karıştırın.
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bezeleri tatlı tabağından biraz büyük açın.
Üzerlerine haşhaşlı karışımda sürülüp üst üste yerleştirin.
3 kat olan hamuru elinizle bastırarak biraz büyütün.
Hamurun kıvamı yumuşak olduğu için çok kolay esner.
Açılan hamuru ortadan ikiye kesin.
Tekrar üst üste koyun.
Böylece hamur 6 kat olur.
Hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürün.
El ile tekrar açarak büyütün.
3 parmak genişliğinde şeritler kesin.
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirin.
Hamuru burarak uzatın.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepside mayalanması için bekletin.
Önceden 185 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra 10-15 dakika bekletip servis yapın.

Tavada Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi

Tavada Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi, Tavada Tavuk Izgara Yapılışı, Mis Gibi Tavuk Izgara Tarifi, Pratik Tavada Tavuk Izgara Pişirmek, Kolay  Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi  

Tavada Tavuk Izgara Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane tavuk göğsü fileto
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı yoğurt
  • Bir çay kaşığı salça
  • Kekik
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Tavuk Izgara Yapılışı
Sarımsakları rendeleyip yoğurda ilave edin.
Yoğurdun içine salça, kekik, tuz ve kırmızı biberi ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırıp sosu hazırlayın.
İnce kesilmiş tavuk göğsünü yoğurtlu sosa bulayın.
Üstü kapalı bir kapta  buz dolabında iki saat bekletin.
Yanmaz tavayı iyice kızdırdıktan sonra filetoları tavaya bırakıp kapağını kapatın.
1-2 dakika sonra  ters çevirip öbür tarafı da kızartın.
Tavuklar biraz suyunu salıp çekecek sonra kızaracak.

Tavada Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır Tarifi

Tavada Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır Tarifi, Ispanaklı Tava Gözleme Yapılışı, Tavada Ispanaklı Gözleme Tarifi, gözleme tarifleri, tavada gözleme yapılışı.

Ispanaklı Gözleme Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo ıspanak
  • Bir tane soğan
  • Tuz

Hamur Yapmak İçin:

  • Un
  • Su
  • Tuz
  • Bir tatlı kaşığı kuru maya

Ispanaklı Tava Gözleme Yapılışı
Un, su ve tuz ve mayayı karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Ispanakları temizledikten sonra tavada soğanla birlikte kavurun, 
Ispanağı soğumaya bırakın. 
Hamurdan bezeler kopararak istediğiniz büyüklükte açın. 
İçine ıspanaklı harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın.
Yağsız tavada pişirip piştikten sonra üzerine tereyağı sürün.
Sıcak sıcak yada hafif ılıdıktan sonra servis yapın.

Yumuşak Simit Tarifi Yumuşak Simit Yapılışı Yumuşak Simit Nasıl Yapılır

Yumuşak Simit Tarifi, Yumuşak Simit Yapılışı, Yumuşak Simit Nasıl Yapılır, Yumuşak Simit Malzemeleri. 

Yumuşak Simit Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı ılık süt
  • İki yumurta (sarısı dışına sürülecek)
  • İki kaşık instant maya
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Bir kaşık şeker
  • Bir kaşık tuz
  • Yeteri kadar un

Yumuşak Simit Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırın.
En son unu yavaş yavaş ekleyip cıvık, ele yapışan bir hamur yapın.
Üzerini kapatıp 2-3 saat mayalanmasını sağlayın.
Daha sonra  örgü simit yapıp tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi, kahve yapılışı.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi
Malzemeleri:

  • İki kahve fincanı soğuk su
  • Üç tatlı kaşığı türk kahvesi
  • Sade kahve için 1 çay kaşığı toz şeker
  • Şekerli kahve için 4 çaykaşığı toz şeker
  • Orta için 2 çay kaşığı toz şeker

Bol Köpük Garantili Türk Kahvesi Yapılışı
Cezveye suyu koyun.
Kahveyi ilave edin.
Üzerine şekeri ekleyin.
Hiç karıştırmayın, 
Ocağın en küçük gözünde kısık ateşe cezveyi koyun. 
Karıştırmadan kahve eriyerek çöksün.
Kahvenin kabarmasını bekleyin. 
Fincanlara köpüğü paylaştırın.
Cezveyi tekrar ocağa koyun, 
Bir daha kabarınca köpüğün hepsini fincanlara paylaştırın. 
Bunu yapmanız için kahvenin taze olması gerekir.

Karışık Meyve Çayı Tarifi

Karışık Meyve Çayı Tarifi, Karışık Meyve Çayı Nasıl Yapılır Tarifi, meyve çayları

Karışık Meyve Çayı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane portakal kabuğu
  • İki tane mandalina kabuğu
  • Bir tane limon
  • İki tutam ıhlamur
  • Bir tane poşet çay

Karışık Meyve Çayı Yapılışı
Poşet çay hariç bütün malzemeyi çaydanlığa koyun.
Üzerine 3 su bardağı su ilave edip kaynatın
Beş dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.
Bir tane poşet çay atıp biraz demlemeye bırakın.
Demlendikten sonra sıcak sıcak servis yapın.

Her Derde Deva Kış Çayı Tarifi

Her Derde Deva Kış Çayı Tarifi, Kış Çayı Yapılışı, siyah kış çayı tarifi, ıhlamur çayı tarifi, keçiboynuzu çayı tarifi, Portakal çayı tarifi, Kivili çay tarifi, elmalı çay tarifi, tarçınlı çay tarifi.

Her Derde Deva Kış Çayı Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir yemek kaşığı siyah çay
  • Ihlamur
  • Bir tane keçiboynuzu
  • Portakal
  • Kivi
  • Elma kabuğu
  • İki tane kabuk tarçın

Kış Çayı Yapılışı
Keçi boynuzunu doğrayın.
Portakal, kivi ve elmanın  kabuklarını doğrayın. 
Demliğin içine koyun.
Tarçın ve ıhlamuru da üzerine ekleyip
Üzerine su koyup malzemeleri kaynatın. 
Biraz kaynattıktan sonra altını kapatıp siyah çay ekleyin. 
Demlenmesini için biraz bekleyin.
Sıcak sıcak ikram edin.  

Naneli Limonata Nasıl Yapılır Naneli Limonata Tarifi

Naneli Limonata Nasıl Yapılır Naneli Limonata Tarifi, Naneli Limonata Nasıl Yapılır Tarifi 

Naneli Limonata Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane limon
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 7,5 su bardağı su
  • Taze nane

Naneli Limonata Yapılışı
Limonların kabuklarını rendeleyin.
Limonları sıkın.
Limon suyunu ve şekeri rendelenmiş kabukların üzerine dökün.
Üzerine 7,5 su bardağı su ekleyin.
Şekeri eriyene kadar karıştırın.
Hazırladığınız limonatayı 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra temiz bir tülbentle süzün.
İçine taze nane yaprakları koyun.
Soğuk soğuk servis yapın.

Portakallı Limonata Yapmanın Püf Noktaları Portakallı Limonata Tarifi

Portakallı Limonata Yapmanın Püf Noktaları Portakallı Limonata Tarifi

Portakallı Limonata Tarifi 
Malzemeleri:

  • 5 tane kabuklu limon
  • 2 tane portakal
  • Şeker
  • Su

Portakallı Limonata Yapılışı
Portakal ve limonun kabuğunu rendeleyin.
İçine bir su bardağı şeker ve bir su bardağı sıcak su ilave edin.
Bu karışımı en az iki saat bekletin.
Daha sonra bu karışımı süzün.
Portakal ve limonların suyunu sıkıp içine ilave edin.
Suyunu ve şekerini damak zevkinize göre ekleyip karıştırın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Meyve Kompostosu Yapmanın Püf Noktaları

Meyve Kompostosu Yapmanın Püf Noktaları, Meyve Kompostosu Nasıl Yapılır, Meyve Kompostosu Tarifi.

Meyve Kompostosu Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir büyük kase sarı çekirdeksiz yaş üzüm
  • Bir küçük kase siyah yaş üzüm
  • Bir tane büyük kırmızı elma
  • Bir tane orta boy ayva
  • Bir karanfil
  • Bir küçük tarçın kabuğu
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Şekeri zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • İki tane kaynamış içmelik su
Meyve Kompostosu Yapılışı
Meyveleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye koyun.
Üzümün saplarını ayırıp tencereye koyun
Elmanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın, 
Ayvanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 
Siyah üzümlerin saplarını ayırıp diğer meyvelere ekleyin. 
Elma ve  ayvanın kabuğundan meyvelerin üstüne 1-2 tane kabuk ekleyin.
Kabuklar aromalarını kompostoya verecektir.
Komposto piştikten sonra kabuklarını çıkartıp atabilirsiniz.
Kompostoya ayvanın çekirdeklerinden eklerseniz rengini kompostoya verir.
Tüm malzemeyi tencereye koyup üzerine şekeri ilave edin.
Kaynamış suyu da ilave ederek kaynatmaya başlayın.
Arada bir kontrol edin.
Meyveler yumuşayıp kompostonun rengi değişince kıvama gelmiş demektir
Ateşten alarak soğumaya bırakın. 

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi, Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 tane olgun domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 8 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı nane,
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı
Kuru soğan ve fıstıkları pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun.
Pirinci suda beklettikten sonra süzüp tencereye ekleyin.
Mamaydanoz hariç diğer tüm malzemeleri de ekleyin.
Pirinçler tane tane olana olana kadar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra doğranmış maydanozu ekleyin,
Bir defa karıştırıp soğumaya bırakın
Dolmalık biberleri yıkayıp içlerini çıkarın.
Hazırladığınız iç malzemesini dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurun.
Üzerlerini bir dilim domatesle kapatın.
Dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin.
Yarıya gelecek kadar kaynamış su ekleyin.
Orta harlı  ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Üzerini limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin.

İzmir Köfte Yapmanın Püf Noktaları İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köfte Nasıl Yapılı

İzmir Köftesi Tarifi, İzmir Köfte Nasıl Yapılır, İzmir Köfte Yapılışı, İzmir Köfte Yapmanın Püf Noktaları.

İzmir Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

Köftesi için

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet soğan
  • Bir adet yumurta
  • Bir  su bardağı bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzerine koymak için

  • Dört adet patates
  • Beş adet yeşilbiber
  • İki  adet domates

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İzmir Köfte Yapılışı
Kıymayı yoğurma kabına koyun.
Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin.
Hepini karıştırıp yoğurun.
Yoğurulan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Oval şeklinde köfteler yapın.
Patateslerin kabukları soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırıp önce patatesleri, sonra köfteleri hafifçe kızartın.
Kızaran  köfte ve patatesleri tepsiye sırayla dizin.
(Patatesleri kızarmış seviyorsanız köftelerin üzerine dizebilirsiniz)
Üzerine yeşilbiber ve domates dilimlerini koyun.
Şimdi yemeğin sosunu hazırlayın.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup domates rendesi ve salçayı bir iki dakika kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin.
Sos kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin.

Ballı Tarçınlı Ihlamur Tarifi

Ballı Tarçınlı Ihlamur Tarifi, Ballı Tarçınlı Ihlamur Yapılışı

Ballı Tarçınlı Ihlamur Tarifi
Malzemeleri

  • Ihlamur
  • Kabuk tarçın
  • Bal

Ballı Tarçınlı Ihlamur Yapılışı
Ihlamurun üzerine suyu ilave edin.
Ocağa koyup ılımasını bekleyip suyunu süzün.
Tekrar yeni su ilave edin.
Kabuk tarçınları da ilave edip kaynamaya bırakın..
Kaynadıktan sonra biraz ılımasını bekleyin.
Daha sonra fincana döküp bir çay kaşığı bal ekleyip ederek karıştırın.

Not: Bal ıhlamur ılıdıktan sonra ilave edilmelidir.

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi Çikolatalı Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi, Çikolatalı Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları, kahve yapmanın püf noktaları, kahve tarifi, türk kahvesi nasıl yapılır tarifi

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • İki fincan su
  • 3-4 parça çikolata tercihinize göre bitter ya da sütlü

Çikolatalı Türk Kahvesi Yapılışı
Cezveye kahveyi, şekeri ve çikolatayı koyun. 
Üstüne  2 fincan suyu ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Arada çıkan köpüğünü alıp fincanlara paylaştırın. 
Kaynadığında fincanlara bölüp servis yapın.
Çikolata oranını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.

Ev Yapımı Boza Tarifi Evde Boza Yapmanın Püf Noktaları

Ev Yapımı Boza Tarifi Evde Boza Yapmanın Püf Noktaları, Boz Tarifi, Boza Malzemeleri, Boza Nasıl Yapılır.

Ev Yapımı Boza Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç su bardağı irmik
  • İki su bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı boza
Boza Yapılışı
Öncelikle bir tencerede irmik ile suyu karıştırıp kaynatın. 
Kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edip karıştırın. 
Şeker eridikten sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.
Ilındıktan sonra üzerine 1,5 çay bardağı boza döküp güzelce karıştırın. 
Tencerenin kapağını kapatın. 
Ekşiliğine göre ara ara karıştırarak 5-6 gün bekletin.  

Vanilyalı Türk Kahvesi Tarifi Vanilyalı Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Vanilyalı Türk Kahvesi Tarifi Vanilyalı Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları, Vanilyalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi

Vanilyalı Türk Kahvesi Tarifi
Malzemeleri
  • Üç tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • Bir paket şekerli vanilin
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • İki fincan su
Vanilyalı Türk Kahvesi Yapılışı
Kahve, şeker ve vanilyayı fincana koyun. 
Üzerine iki kahve fincanı soğuk su ekleyip karıştırın. 
Ocağa koyup kısık ateşte pişirin. 
Kenarları hafif köpürüp kabarmaya başladığında ocaktan alın. 
Karıştırmadan kahve fincanlarına bölüp servis yapın. 

Sütlü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Sütlü Türk Kahvesi Yapmanın Püf  Noktaları 
Malzemeleri:

  • 2 fincan süt
  • 2 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • İsteğe göre şeker

Sütlü Türk Kahvesi Yapılışı
Süt, kahve ve şekeri karıştırın.
Kısık ateşte pişirin.
Kaynayınca servis yapın.
 

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları 
Malzemeleri:

  • 1 kahve fincanı su
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı Türk kahvesi

Türk Kahvesi Yapılışı
Kahve malzemelerini kişi sayısına göre ayarlayın.
Malzemeleri cezveye koyduktan sonra kısık bir ateşte pişirin.
İlk önce karıştırıp bırakın.
Kahveyi sonuna kadar karıştırırsanız köpüksüz olur.
Kahvenin üstündeki köpükleri alıp fincanların içine koyun.
Kahve fokurdamadan ocaktan alın.
Kahve fokurdarsa köpüksüz olur.
Kahveyi ikram ederken yanında lokumla ikram edin.
Acı ise su veya damla sakızı ile ikram edin.


    Not: Ölçüler 1 fincan kahve için verilmiştir. Yapacağınız kahve sayısına göre ölçüleri orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.

    Mafiş Tarifi Mafiş Nasıl yapılır Mafiş Kızartması Mafiş Nedir

    Mafiş Tarifi, Mafiş Kızarmasının Yapılışı, mafiş nasıl yapılır, mafiş nedir, mafiş ne demek, mafiş pişirme, mafiş malzemeleri, mafiş kızartması, hamur işi yemeklerinden mafişin yapılışı.

    Mafiş Tarifi
    Malzemeleri:  

    • 500 gram yoğurt
    • 1 tane yumurta
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • Alabildiği kadar un

    Mafiş Kızarmasının Yapılışı
    Tüm malzemeleri karıştırarak  kulak memesi kıvamında hamur yapın.
    Hamuru yaklaşık olarak 15-20 dakika bekletin. 
    Hamuru parçalara ayırıp oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılın.
    Bıçakla kare şeklinde kesin.
    Tencerede sıvı yağı kızdırın.
    Kesilen hamur parçalarını kızgın yağda kızartın.

    Not: Sade olarak yapmak istiyorsanız hamuru yoğurtla değil su ile yoğurabilirsiniz. Tercih sizin.

    Kolay Çikolata Sosu Tarifi Basit Kolay Çikolata Sosu Tarifi Pratik Çikolata Sosu Tarifi

    Çikolata Sosu Yapmanın Püf Noktaları, Çikolata Sosu Yapılışı, Kolay Çikolata Sosu Tarifi Basit Kolay Çikolata Sosu Tarifi Pratik Çikolata Sosu Tarifi, çikolata soslar nasıl yapılır.

    Kolay Çikolata Sosu Tarifi 
    Malzemeleri:

    • İki yemek kaşığı tereyağı
    • 80 gram bitter çikolata
    • İki çay kaşığı kakao

    Çikolata Sosu Yapılışı 
    Yağı yakmadan eritin.
    Eritilen yağın içine bitter çikolatayı ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
    Yağ kesinlikle yanmayacak.
    Ocaktan alıp sürekli karıştırmaya devam edin. 

    Not: Hazırladığınız sosa kurabiyelerinizi batırabilir ya da kek üstüne süsleme olarak kullanabilirsiniz.

    Pırasa Yemeği Yapılışı Pırasa Tarifi Pırasa Nasıl Yapılır Pırasa Yemeği Yapmanı Püf Noktaları

    Pırasa Yemeği Yapılışı Pırasa Tarifi Pırasa Nasıl Yapılır Pırasa Yemeği Yapmanı Püf Noktaları

    Pırasa Yemeği Tarifi
    Malzemeler

    • Bir kilogram pırasa
    • Bir tane orta boy kuru soğan
    • İki tane havuç
    • 30 gram kıyma
    • 2-3 diş sarmıak
    • Bir tane yumurta
    • Bir tane yemek kaşığı salça
    • Bir bardak et suyu
    • İki yemek kaşığı limon suyu
    • Zeytinyağı
    • Tereyağı
    • Tuz, karabiber

    Pırasa Yemeği Yapılışı
     Pırasaların üst kabuğunu çıkarıp yıkayın.
    Yuvarlak şekilde doğrayın. 
    Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup kıymayı karıştırarak kavurun.
    İnce kıyılmış soğanları ve doğranmış havuçları ilave edin.
    Soğanlar ölünceye kadar kavurun
    Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
    Ardından sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Doğranan pırasaları da ilave edip arada karıştırarak kavurun. 
    Pırasalar yumuşadığı zaman et suyunu ekleyin.
    Et suyu kaynamaya başladığında altını kısıp 30 dakika daha pişirin.

    Terbiyenin Hazırlanması
    Pırasa pişerken terbiyesini hazırlayın.
    Terbiye için bir yumurtanın sarısını çırpıp içine yavaş yavaş limon suyunu ekleyin. 
    Yumurtayı yemeğe katmadan önce pişmesini engellemek için yemek suyundan ekleyin.
    1-2 kaşık yemek suyu yumurtayı pırasaya karıştırırken pişmesini engeller.
    Daha sonra yumurtayı yavaş yavaş yemeğin içine dökün.
    Hafif ateşi yükselterek  bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
    Yemeği biraz dinlendirip servis yapın.

    Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Sos Yapılışı

    Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Sos Yapılışı

    Beşamel Sos Nasıl Yapılır
    Yapılışı:

    • İki yemek kaşığı tereyağı
    • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1,5 yemek kaşığı un
    • 1,5 su bardağı süt
    • Tuz
    • Karabiber

    Beşamel Sos Yapılışı
    Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtın.
    Un ilave edilerek kavurun.
    Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edin.
    Çırpıcı ile hızlıca çırpın, topak kalmaması sağlayın.
    Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirin.
    1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
     

    Fırında Tavuk Tarifi Fırında Tavuk Yapılışı

    Fırında Tavuk Tarifi, fırında tavuk nasıl yapılır tarifi, tavuk yemekleri, fırın tavuk yemeği, Fırında Tavuk Yapılışı


    Fırında Tavuk Tarifi
    Malzemeleri


    • 10 -12 adet tavuk baget
    Sosu için;


    • 2 kaşık domates salçası
    • Yarım yemek kaşığı biber salçası
    • 3-4 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    • Yarım çay bardağı su
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı isot
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı baharat çeşnisi
    • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Yapılışı
    Tavuklar tencereye koyun. 
    Üzerini kapatacak kadar su ilave edin.
    Biraz tuz dökerek karıştırın.
    20 dakika kadar bu şekilde haşlayın.
    Sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın.
    Sarımsaklar da havanda ezerek sosa ilave edin.
    Yağı ve suyu ilave ederek karıştırın. 
    Daha sonra haşlanmış tavukları sosa batırın.
    Sosa batırılan tavukları fırın torbasına 6'şar  tane koyun. 
    Torbaya bir kaç tane delik açın.
    200 derecede ısıtılan fırında 40 dakika pişirip servis yapın. 

    Patlıcanlı Pizza Tarifi Patlıcanlı Pizza Nasıl Yapılır

    Patlıcanlı Pizza Tarifi Patlıcanlı Pizza Nasıl Yapılır, Patlıcanlı Pizza Yapılışı

    Patlıcanlı Pizza Tarifi 
    Malzemeleri:

    • Bir su bardağı ılık su
    • Bir paket yaş maya
    • Bir su bardağı ılık süt
    • Bir tane yumurta
    • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
    • Aldığı kadar un
    • Bir tatlı kaşığı şeker
    • Bir tatlı kaşığı tuz

    Sosu için;
    Bir tatlı kaşığı salça
    Bir kavanoz domates konservesi
    Bir çay kaşığı kekik
    Bir çay kaşığı tuz
    Bir çay kaşığı karabiber

    Üzeri için;
    Bir su bardağı rendelenmiş mozarella peynir
    Bir tane patlıcan
    Bir tane kırmızı kuru soğan
    Bir yaprak marul

    Patlıcanlı Pizza Yapılışı
    Unu bir kabın içine koyun.
    Unun ortasını açıp hamur mayasını koyun.
    Mayanın üzerine ılık su döküp mayayı elinizle ezin.
    Eriyen mayanın içine yumurtayı ekleyip karıştırın.
    Zeytin yağı ve sütünü ilave edip hamuru yoğurun.
    Hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamında olmasını sağlayın.
    Yoğrulan hamuru bir saat dinlendirin.
    Hamur mayalanırken siz pizza sosunu hazırlayın.
    Tavaya sıvı yağı koyun.
    Isınan yağa domates konservesini ve bir kaşık domates salçası koyup pişirin.
    Sos kıvama gelince baharatlarını ilave edin ve ateşten alın.
    Mayalanan hamuru fırın tepsisinin içine yayın.
    Kenarlarını 1cm kadar içe doğru kıvırın.
    Üzerine hazırladığınız domates sosunu sürün.
    Patlıcanların kabuğunu alacalı soyup halka şeklinde doğrayın.
    Kırmızı soğanları soyup halka şeklinde doğrayın.
    Malzemeleri tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.
    Peyniri de malzemelerin üzerine rendeleyin.
    Önceden 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
    Malzemeler pişince sıcak sıcak servis yapın.

    Yufkalı Pilav Tarifi Yufkalı Pilav Yapılışı Yufkalı Pilav Yemeğin Tarifi

    Yufkalı Pilav Tarifi, Yufkalı Pilav Yapılışı, Yufkalı Pilav Yemeğin Tarifi

    Malzemeleri:

    • 4 tane havuç
    • 2 tane patates
    • 2 su bardağı bezelye
    • 4 su bardağı pirinç
    • 5 su bardağı su
    • 5 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 tane yufka
    • 1 tane yumurta sarısı
    • 1 kahve fincanı süt
    • Karabiber
    • Tuz

    Yufkalı Pilav Yapılışı  
    Havuç ve patatesleri küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
    Havuç, patates ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
    Tereyağında haşlanmış sebzeleri kavurun.
    Pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın.
    Pirinç yumuşadıktan kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun.
    Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
    5 su bardağı su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Pilav kaynadıktan sonra altını kısın.
    Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
    Yufkaların her birini dört parçaya bölün.
    Bir çorba kasesinin içine yufkalardan bir parçayı yerleştirin.
    Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun.
    Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın.
    Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek dizin.
    Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapın.
    Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün.
    200 derecede ısıtılan fırında üstü kızarana kadar pişirin.

    Not: Pilavın beyaz olmasını istiyorsanız pişirirken içine bir dilim limon atabilirsiniz.

    Klasik Çoban Salatası Tarifi Klasik Çoban Salatası Nasıl Yapılır Tarifi

    Klasik Çoban Salatası Tarifi Klasik Çoban Salatası Nasıl Yapılır Tarifi, Klasik Çoban Salata Yemeği, Salata Tarifleri, Salatalar

    Klasik Çoban Salatası Tarifi
    Malzemeleri:

    • 2 tane küçük kuru soğan
    • 3 tane olgun domates
    • 2 tane salatalık
    • 5 tane sivri biber
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım limonun suyu
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    • Zeytinyağı
    • Tuz

    Klasik Çoban Salatası Yapılışı
    Soğanları ince ince piyazlık doğrayın.
    Üzerine tuz ilave edip elinizde ovalayarak yumuşatın.
    Domatesleri irice dilimleyin.
    Salatalıkları kabuklarını soyarak yada kabuklu daire biçiminde ince ince dilimleyin.
    Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.
    Maydanozu ince ince kıyın.
    Doğradığınız sebzeleri genişçe bir kapta karıştırın.
    Üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek harmanlayın.
    Geniş bir servis tabağına koyup servis yapın.

    Not: Bu salataya ceviz ve nar ekşisi ilave edip, malzemeleri daha ince doğrarsanız gavurdağı salatası olur.

    Bahçıvan Salatası Tarifi Bahçıvan Salatası Yemeği Nasıl Yapılır

    Bahçıvan Salatası Tarifi Bahçıvan Salatası Yemeği Nasıl Yapılır, Bahçıvan Salatası Tarifi Bahçıvan Salatası Yemeğin Tarifi

    Bahçıvan Salatası Tarifi 
    Malzemeleri:

    • 1 tane göbek salata
    • 2 yaprak roka
    • 1 tane salatalık
    • 2 yaprak kıvırcık salata (aldilya türü)
    • 1 tane havuç
    • 1 tane domates
    • 2 dal maydanoz
    • 4 tane mantar
    • Bir avuç soya filizi
    • 4 yemek kaşığı rendelenmiş keçi peyniri
    • 2 tane zeytin
    Sosu İçin Malzemeler
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı taze krema
    • Tuz
    • Karabiber

    Bahçıvan Salatası Yapılışı
    Göbek salata, aldilya yaprakları ve rokaları güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
    Havuçları rendeleyin.
    Genişçe bir kapta karıştırın
    Domates ve salatalıklar doğrayın.
    Mantarları dilimleyin.
    Salatanın üzerini süsleyin.
    Soya filizlerini üzerine serpin.
    Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunu hazırlayın
    Salatanın üzerine bu sosu gezdirin.
    Salatanın en üstüne keçi peynirini serpin.
    Maydanozları, doğranmış bir tane havuç dilimlerini ve zeytini salatanızın üzerine yerleştirin.

    Avrat Salatası Tarifi Avrat Salatası Nasıl YApılır Tarifi

    Avrat Salatası Tarifi Avrat Salatası Nasıl Yapılır Tarifi, Avrat Salatası Yapılışı Avrat Salatası Yemeğin Tarifi

    Avrat Salatası Tarifi
    Malzemeleri:

    • İki diş sarımsak
    • İki tane kök taze soğan   
    • Bir demet maydanoz
    • Bir tane büyük domates
    • İki tane narın suyu
    •  Bir tatlı kaşığı nane
    • İki tane yeşil biber
    • İki tane limonun suyu
    • Pul  biber
    • Tuz

    Avrat Salatası Yapılışı
    Domates, taze soğan, biber ve sarımsağı pirinç tanesi çok küçük şekilde kıyın.
    Malzemeleri genişçe bir kabın içinde harmanlayın.
    Limon ve nar suyunu ilave ederek tekrar karıştırın.
    Naneyi ilave edip karıştırın. 
    Son olarak tuz, pul biber ve nar pekmezi ilave ederek servis yapın.

    Ahtapot Salatası Tarifi Ahtapot Salatası Nasıl Yapılır Tarifi

    Ahtapot Salatası Tarifi Ahtapot Salatası Nasıl Yapılır Tarifi, Ahtapot Yemeğin Yapılışı

    Ahtapot Salatası Tarifi
    Malzemeleri:

    • 500 gam ahtapot
    • 3 diş sarmısak
    • 1 kahve fincanı beyaz şarap
    • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 tane limonun suyu
    • 1 demet maydanoz
    • 5 tane taze soğan
    • 10 tane siyah zeytin
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kiraz domates

    Ahtapot Salatası Yapılışı
    Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
    Üzerini kaplayacak kadar su koyun.
    Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanoz ilave edin.
    Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    Haşlanmış ahtapotu küçük küçük doğrayın.
    Üzerine beyaz şarap gezdirin.
    Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
    Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpin.,
    İnce kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin.
    Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

    Brokoli Çorbası Tarifi Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır Brokoli Yemeğin Yapılışı

    Brokoli Çorbası Tarifi Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır, Brokoli Yemeğin Yapılışı

    Brokoli Çorbası Tarifi
    Malzemeleri:

    • Yarım kilo brokoli
    • 50 gram brüksel lahanası
    • 4 tane patates
    • 2 tane  tavuksuyu tableti
    • Zeytinyağı
    • Su
    • Tuz
    • Krabiber,
    • Kırmızıbiber

    Brokoli Yemeğin Yapılışı
    Patateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın.
    Patates, brokoli ve brüksel lahanasını bir tencereye koyun.
    Üzerine yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.
    Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    Tavuksuyu tabletlerini, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi ilave edin.
    Yumuşayana kadar haşlamaya devam edin.
    Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
    Servis yaparken tercihe bağlı olarak üzerine krema ilave edebilirsiniz.

    Sebzeli Domates Sosu Tarifi Sebzeli Domates Sosu Nasıl Yapılır Tarifi

    Sebzeli Domates Sosu Tarifi Sebzeli Domates Sosu Nasıl Yapılır Tarifi, Sebzeli Domates Sosu Yapılışı 

    Sebzeli Domates Sosu Tarifi 
    Malzemeleri:

    • Yarım kilo domates
    • 1 tane soğan
    • 1 küçük havuç
    • 1 kereviz
    • Yarım demet maydanoz
    • 1-2 dal fesleğen yaprağı
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • Bir tutam toz şeker
    • Tuz
    • Karabiber

    Sebzeli Domates Sosu Yapılışı 
    Bütün sebzeleri yıkayıp küçük küçük doğrayarak tencereye koyun.
    Sebzeleri kendi sularında bir saat kadar arada karıştırarak pişirin.
    Ateşten alıp ılımasını bekleyin.
    Ilıdıktan sonra süzgeçten geçirin.
    Margarini tencerede eritip sebze püresini ilave edin.
    Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
    Sos çok koyu olursa bir miktar su ilave edin.
    Makarna ve sebze kızartmalarıyla birlikte servis yapabilirsiniz.

    Tarçınlı Kurabiye Tarifi Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır

    Tarçınlı Kurabiye Tarifi Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır, Tarçınlı Kurabiye Yapılışı

    Tarçınlı Kurabiye Tarifi
    Malzemeleri:
    • 150 gram tereyeğı
    • 1 tane yumurta
    • 1 çay bardağı mısır nişastası
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı zencefi
    • 2 - 2.5 su bardağı un (hamurun aldığı kadar un)
    Tarçınlı Kurabiye Yapılışı
    Önce tereyağını eritin.
    Erimiş tereyağına, şeker ve yumurtayı ilave edip çırpın.
    Nişasta, karbonat, vanilya, tarçın, zencefili ekleyip tekrar karıştırın.
    Unu azar azar ekleyerek hamurunu yoğurmaya başlayın.
    Hamur hazır olduktan sonra merdaneyle açın.
    Kolay açılması için üzerine çok az nişasta serpebilirsiniz.
    İstediğiniz şekli verin ya da kurabiye kalıplarıyla şekillendirin.
    Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına verin.
    Üzeri çok hafif  pembeleşene kadar 10-12 dakika pişirin.
    Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

    Diyet Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Diyet Tavuklu Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır

    Diyet Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Diyet Tavuklu Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır 

    Diyet, Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi
    Malzemeleri:

    • 3 tane közlenip doğranmış patlıcan
    • 4 bardak yağsız süt
    • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 60 gram yağsız kaşar rendesi
    • 3 tane tavuk göğsü
    • 2 çarliston biber  
    • 1 tane kuru soğan  
    • 2 çorba kaşığı soya sosu
    • Kekik 
    • Karabiber 
    • Toz kırmızı biber 
    • Kişniş 
    • Tuz
    • Yarım çorba kaşığı domates salçası
    • Yarım çorba kaşığı biber salçası
    • 4 tatlı kaşığı zeytin yağı
    • 1 çay bardağı domates rendesi
    Diyet Tavuklu Hünkar Beğendi   Yapılışı
    Tavuklar kuşbaşı doğrayın.
    Soğan ve biberleri yağda pembeleşene kadar sote edin.
    Rengi dönünce baharatları, salça ve soya sosunu ekleyin.
    Karıştırıp kaynayana kadar bekleyin.
    Daha sonra altını kısılıp kapağı kapatın.
    Arada karıştırılarak suyu çekene kadar pişirin.

    Paşamel Sosu Hazırlama
    Süt ve nişastayı karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
    Koyulaşınca patlıcanları ve kaşar peynirini eklenip karıştırmaya devam edin.
    5 dakika daha pişirip tuz ekleyip ateşten alın.

    Diyet Çıtır Patates Böreği Tarifi Diyet Patates Böreği Nasıl Yapılır

    Diyet  Çıtır Patates Böreği Tarifi Diyet Patates Böreği Nasıl Yapılır  

    Diyet  Çıtır Patates Böreği Tarifi 
    Malzemeleri:

    • 5 tane orta boy patates
    • 2 tane kuru soğan
    • 1 kaşık salça
    • Kekik
    • Nane
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Tuz
    • Biraz et (Tercihinize bağlı)

    Üzeri için;

    • 1 bardak süt
    • 2 kaşık un
    • 1 tane yumurta
    • Biraz kaşar
    • Çörek otu

    Diyet Patates Böreği Yapılışı
    Patates ve soğanları küp küp doğrayın.
    Soğanları pembeleşene kadar yağda soteleyin.
    Patatesleri, baharatları ve salçayı ekleyip biraz daha soteleyin
    (Et ilave etmek istiyorsanız daha önceden biraz pişirmeniz gerek)
    Biraz su ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Daha Sonra tepsiye dökün.
    Un, süt ve yumurtayı  karıştırıp üzerine dökün.
    Çörek otunu da üzerine serpin..
    Son olarak üzerine biraz kaşar peynirini serpin.
    180 derecede ısıtılan fırına verek üzeri çıtır çıtır kızarana kadar pişirin.

    Evde Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi

    Evde Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi, Çıtır Tavuk Tarifi, Çıtır Tavuk Yapılışı

    Çıtır Tavuk Tarifi
    Malzemeleri:

    • Bir tane tavuk göğsü veya filetosu
    • Bir tane yumurta
    • Galeta unu  
    • Tuz
    • Karabiber
    • Sıvıyağ

    Çıtır Tavuk Yapılışı
    Tavuğu şeritler halinde doğ tuz ve rayın.
    Tuz ve karabiber ilave edip etleri karıştırın.
    Etleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
    Hafif orta ateşte daha güzel kızarıyor.

    Lezzetli Patlıcan Yemeği Tarifi Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

    Lezzetli Patlıcan Yemeği Tarifi Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi 

    Lezzetli Patlıcan Yemeği Tarifi 
    Malzemeleri:

    • 5 tane patlıcan
    • 1 tane büyük boy kuru soğan
    • 2 tane domates
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    • 2-3 diş sarmısak
    • 10-12 tane cin biber
    • Fesleğen
    • Sıvı yağ
    • Tuz
    • 1.5 çay bardağı su

    Patlıcan Yemeği Yapılışı
    Patlıcanları alacalı soyup, ufak doğrayıp tuzlu suda bekletin.
    Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kızartın.
    Kırmızı toz biber, salça, ve domatesleri ilave edip karıştırın.
    Tuzlu suda bekletilen  patlıcanları süzüp ilave edin.
    1,5 çay bardağı suyu, sarmısağı, tuzu, cin biberleri ve fesleğeni ekleyin.
    Kısık ateşte 30-40 dakika pişirip servis yapın.

    Kısır Nasıl Yapılır Kısır Hazırlanışı Kısır Malzemeleri

    Kısır, Kısır Nasıl Yapılır, Kısır Hazırlanışı, Kısır Malzemeleri

    Kısır Tarifi 
    Malzemeleri:

    • Üç su bardağı tepeleme ince bulgur
    • Tuz
    • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçası
    • Bir yemek kaşığı domates salçası
    • Dört tane taze soğan
    • Bir avuç maydanoz
    • Bir avuç taze nane
    • Bir tutam dereotu
    • Üç tane tatlı yeşil biber
    • Bir tane domates
    • Bir silme çay kasığı yenibahar
    • Bir silme çay kaşığı karabiber
    • Bir silme tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • Bir tutam kimyon
    • İki yemek kaşığı kuru nane
    • İki tane limon
    • Dört yemek kaşığı nar ekşisi
    • Zeytinyağı

    Kısır Yapılışı
    Bulguru bir kaba koyup üzerini çok az geçecek kadar kaynar su koyun.
    Ağzını sıkıca  kapatıp 20 dakika bekletin.
    Daha sonra bulguru genişçe  bir kaba alınarak salçalar ekleyin.
    Salçaların tamamen karışması için iyice karıştırın.
    İyice karışması için ezmeden elle elle biraz karıştırabilirsiniz.
    Tüm baharatları ekleyip karıştırın.
    Taze soğan, taze nane, dereotu, yeşil biberi ilave edin.
    Limon, nar ekşisi ve zeytinyağını çırpıp üzerine ilave edip karıştırın.
    Domatesleri servis yapmamdan önce ilave edin.