Sodalı Poğaça Tarifi Sodalı Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Sodalı Poğaça Tarifi

Oktay Ustadan Sodalı Poğaça Tarifi, Sodalı Poğaça Tarifi, Oktay Ustadan Sodalı Poğaça Sodalı, Poğaça Tarifi, Sodalı Poğaça Nasıl Yapılı, Yemek Tarifleri, Sodalı Poğaça Pişirmek, sodalı poğaça malzemeleri,  Sodalı Poğaça Yapmak İçin Gerekli Malzemeler, Sodalı Poğaça Nasıl Pişirilir.

Sodalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir şişe soda
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Bir kahve kaşığı tuz
  • Bir yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
  • Bir küp yaşmaya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Ilık sütü derin bir kabın içine alın.
Soda ve sıvı yağ ve yumurta akını ilave edin.
Sonra 1 küp yaş maya ilave edin.
Tuz ve şekerde ilave edildikten sonra maya eriyene kadar karıştırın.
Azar azar un ilave ederek, yumuşak bir hamur yapın.
Yaklaşık 1 saat hamurun üstünü kapatılarak mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılıp tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürüp tepside de yaklaşık yarım saat bekletin.
Daha sonra 200 derece fırında pişirin.

Mercimek Köftesi Tarifi Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Mercimek Köftesi Malzemeleri

Mercimek Köftesi Tarifi,  Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Mercimek Köftesi Pişirmek, Köfte Tarifler, Mercimek Köftesi Malzemeleri, Mercimek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir, Mercimek Köftesi Nasıl Pişirilir, Mercimek Köftesi Oktay Usta.

Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
Ayıklanıp yıkanan mercimeği 3 su bardağı su ile suyu­nu çekinceye kadar haşlayın.
Ocağın altı kapanıp bulgur ilave edin.
Bulgur şişene dek demlenmesini bekleyin.
Kuru soğanı yemeklik doğ­rayın ve yağ ile kavurun.
Domates salçası ilave edip kavurmaya devam edilir.
Kavurduktan sonra Ocaktan alın.
Tuz, kimyon ve pul biber ilave edin.
Mercimeğin üzerine döküp iyice yoğurun.
En son çok ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ilave edin.
Biraz daha yoğurun.
Köfte şekli vererek marul dizilmiş servis taba­ğına alın.

Mumbar Bumbar Dolması Nasıl Yapılır Mumbar Bumbar Dolması Tarifi Mumbar Bumbar Dolması Malzemeleri

Mumbar Bumbar Dolması Nasıl Yapılır Mumbar Bumbar Dolması Tarifi Mumbar Bumbar Dolması Yapılışı, Yemek Tarifleri, Mumbar Dolması Nasıl Yapılır, Bumbar Dolması Tarifi, Mumbar Bumbar Dolması Yapılışı, Mumbar Dolması Nedir, Bumbar Dolması Nedir.

Mumbar( Bumbar) Dolması
Malzemeleri

  • 3 takım koyun bağırsağı
  • 350 gam az yağlı kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 iri boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Makara ipliği
Temizlemek için
  • Limon suyu
  • Sirke
  • Kalın tuz

Yapılışı
Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin(1-2 saat)…

Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine çevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey,dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz)

Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek doldurulacak hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı)

Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım.

Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin.

Bu tarifi pişirmek,tamamen bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili,bağırsaklarınız pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz (yaklaşık 50-60 dakika önce harlı, daha sonra yavaş ateşte pişirme süresi)

Şerbetli Gürcü Tatlısı Tarifi Gürcü Tatlısı Nasıl Yapılır Gürcü Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Gürcü Tatlısı Malzemeleri

Şerbetli Gürcü Tatlısı Tarifi Şerbetli Gürcü Tatlısı Nasıl Yapılır Gürcü Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Gürcü Tatlısı Malzemeleri, yemek tarifleri, tatlı tarifleri, şerbetli tatlılar, pratik tatlılar, mis tatlılar, ablamın gürcü tatlısı tarifi.

Gürcü Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 

Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetin Yapılışı:
Su ve şekeri karıştırın.
30 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
Sonra ateşten alarak ılımaya bırakın bırakın.

Yapılışı
Önce genişçe bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra tüm malzemeyi ilave ederek kaşıkla kek hamuru gibi karıştırın.
Yağlanmış borcam tepsiye dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp ılımaya bırakın.
Son olarak ılıyan şerbetin yarısını ılıyan tatlının üzerine gezdirerek döküp, dilimleyin.
5 dakika sonra da şerbetin kalan yarısını tatlının üzerine gezdirerek dökün.
Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...





Omlet Nasıl Yapılır Tarifi Omlet Tarfi

Omlet Nasıl Yapılır Tarifi, Yumurtalı Omlet Yapılışı, Peynirli Omlet Tarifi,  Domatesli Omlet Malzemeleri, Beyazpeynirli Omlet Tarifi, Kaşar Pey­niri Omlet Tarifi, domatesli omlet yapılışı ve tarifi, haşlanmış patatesli omlet yapılışı, mantarlı omlet tarifleri , ciğerli omlet tarifi , böbrekli omlet tarifi .

Omlet Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş tane yumurta
  • Bir kaşık tereyağı yada sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Yumurtaları kırarak içine kıyılmış may­danoz, tuz, karabiber ilave ederek çırpınız.
Tavaya yağı koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayın.
Yağ kızınca yarım su bardağı kadar yumurta karışımından dökerek tavanın her ta­rafına yayın. İstediğiniz kıvamda pişince tavada katlayarak servis tabağına ters çeviriniz.

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi Mantı Tarifleri

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi  Mantı Tarifleri

Diyet Mantı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 250 gram un
  • 200 gram irmik
  • 400 gram kıyma
  • Yarım demet fesleğen
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 tane soğan
  • 2 tane kırmızı acı biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Bir diş sarmısak
  • 150 ml zeytinyağı
  • 100 gram mantar
  • 500 gram domates
  • Toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Hamuru hazırlamk için, 200 gram un, irmik, ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.

İç harcını için, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber atın.

Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm’ lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın.

Domateslerin kabuklarını soyun, dürde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberi yağda kavurun. Salça ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın.

Kara Lahana Sarması Tarifi Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır Püf Notaları

Kara Lahana Sarması Tarifi Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır Püf Notaları

Kara Lahana Sarması Tarifi  
Malzemeleri:

  • 40 tane kara lahana yaprağı  
  • 200 gram yağlı kıyma
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 2 kahve fincanı bulgur
  • 2 tane domates
  • 2 tane büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarımşar demet nane
  • yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Kara lahanaları yıkayın, kaynamış suda bir dakika haşladıktan sonra süzgece alarak soğutun. 
İç harcı için soğanlarınızı ince ince yemeklik doğrayın. 
Bulgur ve pirinciniz yıkayarak süzün.
İç harcı için; küp doğranmış domates, salça, karabiber, kıyılmış nane ve maydanozu karıştırın.
Hafifçe tuzladıktan sonra karıştırın. 
Daha sonra kıyma, pirinç ve bulguru da ekleyip iyice karıştırın. 
Son olarak limon suyunu ekleyin.
Lahanaları kesme tahtanıza alıp ortasındaki sert ve kalın damarı çıkarın. 
Tencere dibine dizdiğiniz kalın damarların üzerine sarmaları sıralayın. 
Yemeğinizin seviyesinde su ekleyin.
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. 
Arzuya göre yoğurtla servis yapın.

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!
Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?
Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.
Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Limonlu Kurabiye Tarifi Limonlu Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Limonlu Kurabiye Tarifi Limonlu Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, yemek tarifleri, kurabiye tarifi, kurabiye çeşitleri.

Limonlu Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 200 gram margarin hamurişi için olanı
  • 1 paket vanilya
  • 2 tane limon rendesi
  • 1 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Margarin ve pudra şekeri mikserle iyice çırpın.
Limon kabuğu rendesi, limon suyu,vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırın. 
Az az un ilavesi ile ele yapışmayan bir hamur yapın. 
Streç film sarın, buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
Dinlenen hamur unlu zeminde merdane yardımı ile 1 cm. kalınlığından biraz ince açın.
Kalıplarla kesin, tepsiye dizin. 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Patates Salatası Yapmanın Püf Noktaları

Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Patates Salatası Yapmanın Püf Noktaları, yemek tarfleri, salata tarifleri, patates yemekleri, patates yemeği tarifleri, salata çeşitleri tarifi.

Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane haşlanmış patates
  • 2 tane yeşil soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 1 tane limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Süslemek için

  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tane rendelenmiş turp
  • 4 tane salatalık turşusu

Yapılışı
Patatesi, soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayarak karıştırın. 
İçerisine limon suyu, yağ, baharat ve tuzu ilave ederek tekrar karıştırın. 
Rendelediğiniz turp ve havucu, yarım limon suyuyla harmanlayın.
Tabağın kenarına turşularla birlikte koyun.

Yeni Yıla Yepyeni Lezzetlerle Girin!

Tchibo her hafta yenilenen temaları, modayı kaliteyle bütünleştiren ürünleri ve lezzetli kahveleriyle sevdiğimiz markalardan biri.

Bir Tchibo mağazasına girdiğinizde sizi karşılayan harika bir kahve kokusu duyuyorsunuz. Ürünlere bakmak için sabırsızlansanız bile kahve standının önünden güç bela ayrılıyor ve ürünlere doğru yöneliyorsunuz. Ürünlerin hemen hemen hepsi keyifli renklerde ve tarz ürünler. Üstelik hepsi birbirinden kaliteli ve dayanıklı. Tchibo ürünlerinin kalitesi, alanında uzman kişiler tarafından çok sıkı ve acımasız testlerden geçiyor ve sadece testi geçebilenler satışa sunuluyor.

Gelelim Tchibo’nun bu haftaki temasına! Malumunuz yılbaşı geldi, hazırlıklar başladı. Yemek yemek kadar yapmayı da sevenlere müjdeli haber, bu haftaki tema; Yılbaşı Sofrası! Kurşun kristalinden kadehler, karaflar, bardaklar... Japon felsefesiyle üretilmiş, mutfakta harikalar yaratan yardımcınız olacak bıçaklar, özel baharat değirmenleri, daha neler neler...

Yılbaşı Sofrası temasındaki tüm ürünler birbirinden güzel ama içlerinden seçerek birkaçına daha geniş yer verelim. Konu yemek olunca mutfak yardımcıları başrol oynuyor. Mesela kızartmalar, çok lezzetliler ama hazırlarken mutfağı mahvediyorlar. Bu temada kızartma sorununu kökten çözecek bir Koruyucu Kapak bulunuyor. Onunla kızartmalar hem daha lezzetli hem de mutfağı kirletmeden hazırlanıyor. Mutfağın olmazsa olmazı bıçak. Keskin ve profesyonel bir yardımcı olan Santoku Bıçak da bu temada. Etlere lezzet katan marine edilmiş olmalarıdır. Öyleyse Marine Şırıngası da yılbaşından önce mutlaka mutfağınıza girmeli. Harika tatlılar yapmanız için mini krep pişirme makinesini de kaçırmayın derim.

Yılbaşı Sofrası temasında bunlardan başka birçok ürün daha bulunuyor. Daha ayrıntılı incelemek için Tchibo.com.tr’ye tıklayıp, keşfe başlayabilirsiniz. Şöyle keyifli bir alışveriş yapıp, sonrasında da kahveyle yorgunluk atmak isteyenleri, çalışanlarının yüzünden gülümseme eksik olmayan Tchibo mağazalarına davet ediyor ve ekliyorum; yeni temalardan herkesten önce haberdar olmak için Tchibo Facebook sayfasını (https://www.facebook.com/tchiboturkiye) beğenebilirsiniz. Keyifli alışverişler!

Bir boomads advertorial içeriğidir.


Tavuk Çorbası Tarifi Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Tavuk Çorbasının Püf Noktaları

Tavuk Çorbası Tarifi Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Tavuk Çorbasının Püf Noktaları, tavuk yemekleri, tavuk çorbaları.

Tavuk Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • 200 haşlanmış tavuk eti
  • Bir tane yumurta
  • Üç çorba kaşığı tepeleme yoğurt
  • İki çorba kaşığı tepeleme un
  • İki çorba kaşığı tereyağı veya margarin (katı yağ kullanmayanlar için ay çiçek yağı da olur)
  • Altı su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Üç diş diş sarmısak (isteğe bağlı)
  • İki çorba kaşığı sirke (isteğe bağlı)

Yapılışı
Tavuk etini haşlayın.
Kemiklerden ayırıp küçük küçük doğrayın.
Bir tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu koyun.
Çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene kadar karıştırın.
Doğradığımız haşlanmış tavuk etini, dövülmüş sarımsakları ve suyunu ekleyin.
Çorbayı ağır ateşte karıştırın.
Üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Son olarak tuzunu ekleyin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Tavaya yağı koyup eritin.
Naneyi ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ateşten alın.
Naneli, biberli yağı ve sirkeyi çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, yaprak sarması yapılışı, sarma yapılışı.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler:
  • Beş tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Bir kesme şeker
  • İki yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım limonun suyu
  • Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı kaynamış su
  • Yarım kilo salamura asma yaprağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
  • İki su bardağı kaynamış su

Yapılışı
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Sonra sırasıyla tencereye; 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.

Diğer tarafta yarım kilo salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. Yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. Her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. Yaprağı sigara böreği gibi sarın.

Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). Üzerlerine sarmaları dizin. En sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)

Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Tencereyi ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. Limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Diyet Fırın Mücver Tarifi

Diyet Fırın Mücver Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 kabak
  • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 2 silme çorba kaşığı un
  • 5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Rendelenmiş kabağa peynir rendesini, unu, yumurtayı, dereotunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvı yağ ile yağlanmış ısıya dayanaklı cam bir kaba dökün.
230 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Tarifi, Oktay Usta Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi, Ayva Reçeli Yapılışı, Ayva Reçelleri, Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları.

Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 kilo ayva
  • 2 kilo toz şeker
  • 1,5 litre. su
  • 10 adet karanfil
  • 1 tane limon suyu

Yapılışı
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Tencereye 1.5 litre su koyup rendelenmiş ayvaları ilave edin. 
Ayvanın çekirdeklerini de ilave edin. 
Ayvaları kaynamaya bırakın.
Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kilo toz şeker ekleyin. 
Üzerine 10 tane karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu da ilave edin. 
Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza koyun. 
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Yumurtalı Patatesli Omlet Tarifi Yumurtalı Patatesli Omlet Yapılışı Yumurtalı Patatesli Omlet Oktay Usta Tarifleri

Yumurtalı Patatesli Omlet Tarifi Yumurtalı Patatesli Omlet Yapılışı Yumurtalı Patatesli Omlet Oktay Usta Tarifleri

Yumurtalı Patatesli Omlet Tarifi
Malzemeleri:

  • İki adet yumurta
  • İki adet orta boy patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patatesleri soyduktan sonra rendeleyin, ya da çok ince, küçük küçük doğrayın. 
Patateslerin üzerine sütü, yumurtaları ve baharatları dökerek karıştırın. 
Sıvı yağı geniş bir teflon tavada ısıtın.
Hazırladığınız karışımı tavaya döküp yayın. 
Kapağını kapatarak önlü arkalı pişirin.

Kelebek Kurabiye Tarifi Kelebek Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Kelebek Kurabiye Tarifi Kelebek Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, kurabiye tarifleri, kurabiye yapılışı, en lezzetli kurabiye tarifi, pratik kurabiye yapılışı.

Kelebek Kurabiye Tarifi
Malzemeler:

  • 200 gram un
  • 110 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı
Şeker ve yumuşayan tereyağını mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sırasıyla yumurtayı, unu, toz bademi ve nişastayı ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun.
Streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Dolağtan çıkardıktan sonra üzerini unlayarak düzleştirin.
Merdane yardımıyla yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kelebek kalıpla keserek kurabiyelere şekil verin.
Kalıbınız yoksa elinizle şekil verin.
Tepsiye şeklini bozmadan dizin.
Pişirmeden önce 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
Bu yöntemle şeklini daha iyi korur.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

Süslemesi İçin
Hazır olarak satın alacağınız pembe renkli şeker hamurunu merdane yardımıyla açın.
Kelebek kalıp ile kesin.
Hamurlarınızı kurabiyelerin üzerine bir miktar bal ya da krema sürerek yapıştırın.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapmanın Püf Noktaları

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapmanın Püf Noktaları, çorba tarifleri, yemek tarifleri.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay fincanı şehriye
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çay fincanı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı, salça
  • Tuz

Yapılışı
Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salçayı ilave edip kavurun. 
Üzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakın. 
Kaynayınca şehriyeleri içine atın.
Şehriyeler pişene kadar kaynatın. 
Son olarak ince doğranan maydanozu ve limon suyunu ilave edin.
Birkaç dakika sonra ocaktan alın.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Kakaolu Islak Kurabiye Yapılışı

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket margarin
  • Üç çorba kaşığı kakao
  • İki tana yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir paket kabartma tozu
Şerbeti İçi
  • Bir su bardağı şeker
  • İki su bardağı soğuk su

Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırın.
Yumuşak bir hamur yapın.
Sıcak fırından çıktıktan sonra soğuk şerbete batırılıp çıkartın.
Üstüne hindistan cevizi serpin.

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır Ali Paşa Pilavı Tarifi Ali Paşa Pilavı Yapılışı

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır, Ali Paşa Pilavı Tarifi, Ali Paşa Pilavı Yapılışı, ali paşa pilavı oktay usta tarifleri, pilav tarifleri, pilav pişirmek.

Ali Paşa Pilavı Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 100 gram kıyma
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tane soğan
  • Yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • 1 fincan antep fıstığı
  • 1 kahve fincanı kuru İzmir üzümü
  • Tuz

Yapılışı
Rendelenmiş soğan, tuz, sarmısak, kıyma ve köfte harcını yoğurun.
Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antep fıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. 
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. 
Et suyunu köftelerle ve antep fıstığı ile birlikte pirince ilave edin. 
15 dakika kadar kısık ateşte pişerken üzümleri ve tuzu ilave edin. 
Sıcak sıcak servis yapın.

Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi Bamyalı Sebzeli Güveç Yapılışı Bamyalı Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri

Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi Bamyalı Sebzeli Güveç Yapılışı Bamyalı Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.

Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo tavuk but
  • Bir kilogram bamya
  • 2 tane soğan
  • 2 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 3 tane domates
  • 1 tane patates
  • 4 tane sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • 2 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılış
Tavuk butların kemiklerinden ayırın.
Sıvıyağ ile birlikte tencerede kavurun. 
Soğanı doğrayıp ilave edin.
Kabak, havuç ve patatesi parmak şeklinde doğrayın. 
Bamyayı temizleyip suda bekletin.
Etin üzerine havuç, patates ve kabakları dizin. 
En üste bamyaları koyun.
Sivri biber ve soyulmuş domatesi doğrayın. 
Bamyanın üzerine koyun. 
Tuz, rendelenmiş sarımsak ve tane karabiber ilave edin.
İsteğe göre defne yaprağı da koyabiliriz. 
Orta ateşte su koymadan pişirin.

Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Oktay Usta Kebap Tarifleri, Kebaplar, Kebap Çeşitleri, Kebap Malzemeleri, Kebap Yapmanın Püf Noktaları.

Padişah Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 400 gram kuzu kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 diş sarmısak
  • Pulbiber
  • Tuz

Garnitürü İçin

  • 3 tane domates
  • 5 küçük kırmızı soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Nar Ekşisi
  • Lavaş

Yapılışı
Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğrayın.
Zırhtan geçirip çok ince bir kıyma haline getirin.
Tuz ve pul biberi ilave edip yoğurun.
Şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirin.

Garnitürü İçin
Domatesleri soyup, ufak ufak doğrayın. 
Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğrayın.
Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyun. 
Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.
Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyun. 
Üzerine kebapları yerleştirip servis yapın.

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi Tavuk Göğsü Kadayıf Nasıl Yapılır Kadayıf Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi, Tavuk Göğsü Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıf Malzemeleri, Kadayıf Tarifi, Oktay Usta tarifleri, yemek tarifleri,  kadayıf tarifleri, kadayıf yapılışı, sütlü kadayıf, damla sakızı kadayıf, vanilyalı kadayıf yapılışı.

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardak un
  • 1.5 su bardak şeker
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • Tane tane damla sakızı
  • Bir paket kadayıf (içine 1 paket margarin, 1 su bardağı şeker)

Yapılışı
Tencerede sütü, unu, şekeri ve vanilyayı karıştırarak pişirin. 
Ocaktan almaya yakın yarım paket yağı ve damla sakızını da ilave edin. 
Koyulaşınca kapatın, bir yandan da kadayıfı robottan geçirin.
Bir tavaya koyun, bir paket yağ ve bir bardak şekerle birlikte kavurun, 
Soğuyunca fırın tepsisine yarısını döşeyin. 
Ortasına yaptığınız tavuk göğsünü koyun. 
Daha sonra yarı olan kadayıfı da üzerine döşeyin ve donması için buzdolabında bekletin.

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Mercimek Çorbası Yapılışı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifleri

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Mercimek Çorbası Yapılışı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifleri, corba tarifleri, corbalar, mecimek corbaları.

Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler
  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 12 çay bardağı su
  • Tuz
  • Limon (İsteğe bağlı)

Yapılışı
Düdüklü tencereye 12 bardak su koyup içine yıkanmış mercimeği dökün. 
İrice doğranmış patatesleri, soğanı, havucu ve yağı  ilave edin.
Yarım saat pişirdikten sonra blendırdan geçirip servis yapın. 
Zevkinize göre limon sıkabilirsiniz.

Acılı Çıtır Tavuk Tarifi Acılı Çıtır Tavuk Yapılışı Acılı Çıtır Tavuk Oktay Usta Tarifleri

Acılı Çıtır Tavuk Tarifi Acılı Çıtır Tavuk Yapılışı Acılı Çıtır Tavuk Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, tavuk yemekleri, tavuk kızartma, tavuk haşlama.

Acılı Çıtır Tavuk Tarifi
Malzemeler:

  • Yarım kilo tavuk kanadı
  • İki yemek kaşığı acılı biber salçası
  • İki paket Knorr Çıtır Pane Harcı
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Üç tane çırpılmış yumurta 

Yapılışı
Önce kanatları biber salçası ile karıştırın.
Sosladığınız kanatları önce yumurtaya batırın.
Knorr Çıtır Pane Harcı’na bulayın.
Daha sonra kızgın yağda 10-15 dakika kızartın.
Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Bıldırcın Izgara Tarifi Bıldırcın Izgara Nasıl Yapılır Bıldırcın Izgara Oktay Usta Tarifleri

Bıldırcın Izgara Tarifi, Bıldırcın Izgara Yapılışı, Bıldırcın Izgara Nasıl Yapılır, ızgara tarifleri, et yemekleri, bıldırcın yemekleri, bıldırcın nasıl pişirilir, oktay usta tarifleri.

Bıldırcın Izgara Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş  tane bıldırcın
  • Tuz 
  • Karabiber

Yapılışı
Tüyleri soyulmuş bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra yıkayarak kurulayın. 
Bıldırcınları ortalarından ikiye keserek içini temizleyin. 
Bıldırcınların kemiklerini çıkartın.
Sonra merdane veya et tokmağı ile ezerek yassılaştırın.
Bıldırcınları tuzlayarak ızgaraya koyun.
Her iki tarafını da pişirin. 
İsteğe bağlı olarak karabiberle servis yapılabilir.

Pizza Nasıl Yapılır Pizza Tarifi Pizza Yapmanın Püf Noktaları

Pizza Nasıl Yapılır Pizza Tarifi Pizza Yapmanın Püf Noktaları, yemek tarifleri, pizza tarifleri, pizza nasıl yapılır, pizza yapılışı, peynirli pizza, sucuklu pizza yapılışı, piazza malzemeleri.

Pizza Nasıl Yapılır Pizza Tarifi  
Malzemeler

  • 2 tane yufka
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı sucuk
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş sosis
  • 1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
  • Yarım su bardağı zeytin
Yapılışı
Fırın tepsisini yağladıktan sonra üzerine yufkalardan birini serip margarin ile yağlayın. 
İkinci yufkayı da serin ve tepsinin kenarından sarkan yufkaları kesin.
Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla çırparak karıştırın. 
Karışımdan kaşıkla alıp, yufkaların üzerine sürün.
Üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini dengeli bir şekilde yayın.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp, üçgen şeklinde dilimledikten sonra servis yapın.

Şehriyeli Pilav Tarifi Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır Şehriyeli Pilav Oktay Usta Tarifleri

Şehriyeli Pilav Tarifi Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır Şehriyeli Pilav Oktay Usta Tarifleri

Şehriyeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 avuç tel şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • Bir tutam toz tavuk bulyon
  • Sıvı yağ
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Yapılışı
Tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir çorba kaşığı tereyağı ekleyerek kızdırın.
Şehriyeyi ilave edip kavurun.
Tel şehriye hafif sarardığı zaman pirinci tencereye alarak kavurun.
Üzerine tuz ve tavuk bulyon ekleyin ve karıştırın.
Pirinç kavrulduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Piştikten sonra 15-20 dakika demlendirip servis yapın.

Balkabaklı Diyet Patates Dolması Tarifi

Balkabaklı Diyet Patates Dolması Tarifi
Malzemeler: 

  • 12 tane patates
  • Yarım kilo balkabağı
  • 250 ml sebze hazır suyu
  • Yarım kilo mantar
  • Üç tane taze soğan
  • 50 gram hindi pastırması
  • Sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz karabiber

Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
Balkabağını küp şeklinde doğrayın.
250 ml. sıcak sebze suyunda haşlayın.
Kabukları soyulan patatesleri uzunlamasına yarıya bölün.
İçlerini oyun.
Oyulan patates içine balkabağını ilave edin.
50 gram hindi pastırmayı küçük parçalara bölün.
Sıvı yağda kavurun.
Mantarları ilave edin.
Bıraktığı tüm suyu çekene kadar yağda öldürün.
Taze soğanları katın.
2-3 dakika daha kavurun.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Balkabağıyla patatesi pişme suyunda püre haline getirin.
1 yemek kaşığı sıvı yağı katıp karıştırın.
Hazırlanan mantar harcını patateslere doldurun.
Üzerini balkabağı püresiyle kaplayın.
Üzerine kaşar peyniri ilave edip fırınlayın.

Tavuklu Makarna Tarifi Tavuklu Makarna Yapılışı Tavuklu Makarna Oktay Usta Tarifleri

Tavuklu Makarna Tarifi Tavuklu Makarna Yapılışı Tavuklu Makarna Oktay Usta Tarifleri

Tavuklu Makarna Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane tavuk
  • Yarım paket makarna
  • Beş tane domates
  • Dört diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Hellim peyniri

Yapılışı
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
Sosu hazırlamak için küp doğranmış tavuk etini sıvı yağda soteleyin.
Üzerine domates, sarmısak ve fesleğeni de ilave edin.
Kısık ateşte sosu kıvamını bulana kadar pişirin.
Hellim peynirini küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartın.
Makarnayı servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirin.
Son olarak hellim peynirini ekleyerek sıcak sıcak servis edin.

Baharatlı Diyet Mantar Tarifi

Baharatlı Diyet Mantar Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo mantar
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir büyük dilim diyet kaşar peyniri
  • Diyet tuz

Yapılışı
Önce mantarı tavaya koyun. 
Üzerine yarım fincan zeytinyağı dökün. 
Mantarları 2 dakika tavada çevirin. 
Baharatları tavaya döküp karıştırın. 
En üste bir dilim kaşar peynirini koyun. 
Peynir eriyene kadar ateşte tutun. 
Daha sonra mantarı bir servis tabağına dökün. 
Dilerseniz yanında haşlanmış sebze ile servis yapın.

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 6,5 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım  paket kabartma tozu
  • 1 paket  pudra şekeri
  • 1,5 bardak un
  • 1bardak toz şeker
  • 1 tane limon
  • 125 gram margarin

Yapılışı
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın. 
Ardından rendelenmiş limonun kabuğunu ve suyu, yumurta sarılarını ekleyin. 
Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun. 
Hamur yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. 
Yoğurduğunuz hamuru alüminyum folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin. 
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. 
Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. 
Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Limonlu Kurabiye Yapılışı

Limonlu Kurabiye Yapılışı
Malzemeleri:

  • 150 gram margarin.
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı un

Yapılışı
Limon kabuğu rendesi ve toz şekeri elinizde iyice ezin.
Daha sonra içine yumurtayı ve yumuşamış margarini ilave edip iyice karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekiller verin.
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Ancak kurabiyelerin üzerinin çok kızarmamasına dikkat edin.

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • 125 gram margarin
  • 265 gram un
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 125 gram toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Fırını önceden 160 derecede ısıtın.
Fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın ya da yağlayın.
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Yumurta sarısı, limon kabuğu ve unu ilave edip yoğurun.
Un serpilmiş bir zeminde 1 cm kalınlığında açın.
Kurabiye kalıbı ile kesin ya da elle şekil verin.
Fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Alman Kurabiyesi Yapılışı Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi

Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Alman Kurabiyesi Yapılışı, Kurabiye Tarifleri, Yemek Tarifleri, Alman Yemekleri.

Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
  • 375 gram tereyağı
  • 5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 100 gram iri taneli toz şeker
Yapılışı
Yağ, un ve mayayı bir el mikseriyle iyice karıştırın.
Daha yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler yapın.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı sürün ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin.
Ve soğumaya bırakın.

Biberli Peynirli Diyet Makarna Tarifi

Biberli Peynirli  Diyet Makarna Tarifi
Malzemeler:

  • Yarım paket kepekli makarna
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram örgü peyniri
  • Bir kırmızıbiber
  • Bir tane çarliston biber
  • Tuz

Yapılışı:
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşladıktan sonra süzün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp şeklinde kesin. Zeytinyağını tencerede kızdırıp, biberleri biraz kızartın. 

Makarnaları ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp örgü peynirlerini dilimleyip üzerine koyun. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Püreli Beykoz Kebabı Yapılışı

Püreli Beykoz Kebabı Yapılışı
Malzemeleri:
  • 4 tane patlıcan
  • 350 gram kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Önce patlıcanları alaca soyun.
Karın kısmını yarı yarıya keseli.
1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu, geniş ve derin kaba koyun.
Patlıcanları bu suya koyun, 20 dakika bekletelim.
Eti tencereye koyun.
Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun.
Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyin.
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edin.
2 dakika kavurun.
Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin.
Yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları yıkayıp, kurulayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Küçük bir fırın tepsisine dizin.
Patlıcanları kestiğiniz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletin.
Etli karışımı patlıcanların içine doldurun.
Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyin.
1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edin.
İyice ezerek, püre kıvamına getirin.
Püreyi etli harcın üzerine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Etleri pişirdiğiniz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
Tepsinin kenarından bu suyu dökün.
Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapın.

Çamaşır asmaktan, toplamaktan sıkılmadınız mı?

Çamaşır makinesinin bitmesini beklemek, asmak, kurumasını beklemek, hepsini  teker teker geri toplamak.. Bu kendimize ayırmak yerine, çamaşıra harcayarak boşa harcadığımız bir zaman.

Zaten kış geldi, çamaşırları dışarı assak, is, toz yapışır. Evin içine assak, evde nem yapar. Kurutma makinesi desen, çamaşır makinesinin durma zamanını hesaplamak, beklemek lazım ki çamaşırlar kırışmasın. Yani kurutma makinesine çamaşırları aktarmak da asmak kadar uğraştırıcı. Üstelik her banyo 2 makineye yer ayıracak kadar büyük de değil...



Temiz ve kuru çamaşırlar için bu kadar eziyet çekmeyelim diye şimdi Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi var. Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi çamaşırlarınızı kesintisiz yıkayıp kurutuyor. Çamaşıra ayırdığımız zaman da artık keyfimize göre..


Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin en çarpıcı özelliklerinden biri 29 dakika hızlı Yıka & Kurut programı. Bu Türkiye’deki en hızlı yıkama kurutma özelliği. Düşünün, o gün giymek istediğiniz gömlek, etek, kazak kirlide bile olsa, siz daha sabah kahvaltınızı bitirmeden, giyilmeye hazır oluyor. Harika değil mi?


Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin birbirinden “akıllı” ve “tasarruflu” özelliklerini ayrıntılı incelemek için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.



Tasarruf demişken, zaten A+++ yıkama performansına sahip olan Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin ekstra tasarruf sağlayan bir özelliği daha var: EcoTime. Bu özelliği kullandığınızda, makineniz elektriğin ucuz olduğu saatlerde çalışıyor. Bu tasarruf, doğrudan elektrik faturanıza düşüş olarak yansıyor.

Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’ni detaylı incelemek, hatta ücretsiz kargo ve montaj fırsatıyla şimdi satın almak isterseniz şu linki ziyaret edebilirsiniz: http://bit.ly/1hRylg7

Bir boomads advertorial içeriğidir.


Muhallebili Kurabiye Tarifi Muhallebili Kurabiye Yapılışı

Muhallebili Kurabiye Tarifi Muhallebili Kurabiye Yapılışı, Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır.

Muhallebili Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • 15 gram pudra şekeri
  • 250 gram margarin
  • Aldığı kadar un
Muhallebi malzemesi :
  • Yarım kilo süt
  • Bir paket vanilya
  • Sekiz yemek kaşığı şeker
  • Üç yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket hindistan cevizi
Muhallebili Kurabiye Yapılışı
Muhallebiyi pişirip 30 dakika buzdolabında soğutun. 
Yağ, yoğurt ve karbonatı karıştırıp unu ilave edin.
Yumuşak bir hamur yapın.
Hamur çok yumuşaksa un ilave edebilirsiniz.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Sonra, ortalarına birer tatlı kaşığı muhallebi koyup, kapatın.
Fırın tepsisine dizip, fırına verin. 
Renkleri kırmızıya dönmeden fırından alıp, üzerlerine pudra şekeri serpin.

Patatesli Kirpi Köfte Tarifi Patatesli Kirpi Köfte Yapılışı Patatesli Kirpi Köfte Nasıl Yapılır

Patatesli Kirpi Köfte Tarifi Patatesli Kirpi Köfte Yapılışı Patatesli Kirpi Köfte Nasıl Yapılır, yemek tarifi, köfte tarifleri, köfte çeşitleri.

Patatesli Kirpi Köfte Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane patates
  • 100 gram tulum peyniri
  • Kıyılmış  maydanoz 
  • Dereotu
  • Bir tatlı kaşığı sebzeli çeşni  ya da istediğiniz baharatlar
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir su bardağı tel şehriye
  • Tuz

Patatesli Kirpi Köfte Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. 
Çatalla patatesleri ezin.
Üzerine tulum peyniri, maydanoz, dereotu, çeşni ve tuzu ekleyip güzelce  yoğurun. 
İsterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın. 
Düz bir kaba da tel şehriyeyi koyun. 
Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
Yanında sarmısaklı yoğurt ile veya sade olarak servis yapın. 

Çeçil Peynirli Yumurta Tarifi

Çeçil Peynirli Yumurta Tarifi
Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de yağı alınmış sütle hazırlanan yumuşak bir peynir türüdür. Yağ oranı düşük olduğundan diyet yapanlara uygundur ancak tuz oranı yüksektir. Proteini fazla bir peynirdir. Kahvaltılarda kullanıldığı gibi eritilmeye uygun bir peynir olduğundan börek ve tatlı çeşitlerinde kullanılabilir. 

Tereyağı eklenmiş tavada, hafif ısıtıldıktan sonra üzerine yumurta kırarak tüketilebilir.

Bademli Kurabiye Yapılışı Bademli Kurabiye Tarifi Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır

Bademli Kurabiye Yapılışı Bademli Kurabiye Tarifi Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır, kurabiye tarifleri.

Bademli Kurabiye Yapılışı
Malzemeleri:

Hamuru için
  • Bir paket margarin
  • İki tane yumurta
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir çay bardağı çekilmiş tuzsuz badem
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Çikolata sosu
  • Birçay bardağı tane badem

Bademli Kurabiye Yapılışı
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Daha sonra hamuru merdaneyle açın.
Kurabiye hamurundan parçalar kopararak şekil verin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayın ya da  yağlı kâğıt serin.
Kurabiyeleri aralıklı olarak tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sosu dökün.
Üzerini tane bademle süsleyin.

Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Tarifi

Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Tarif
Malzemeleri
Köftesi İçin:
  • 350 gram kıyma
  • Bir tane soğan
  • Bir tane yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Garnitürü İçin:
  • İki kabak
  • İki havuç
Sosu İçin:
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı un
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Su
Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Yapılışı
Havuç ve kabakları soyup jülyen kesim doğrayıp haşlayın.
(Jülyen doğrama: Et ve sebzelerin uzun ve ince doğranma şekli)
Köfteyı hazırlayın:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, maydanoz, galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Köfteden parçalar kopartıp parmak şeklinde yuvarlayın.
Tencereye haşlanmış sebzeleri, köfte, kabak ve havuç sırasıyla dizin.
Sosu hazırlayın:
Soyulmuş domates, kırmızı biber ve sarımsağı doğrayın.
Bir tavada tereyağı ve unu kavurun.
Doğradığınız sebzeleri ekleyin.
Domates salçası, tuz ve su ilave edip köftelerin üzerine dökün.
Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır Tarifi alzemeleri

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Yapılışı, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Malzemeleri.

Çikolatalı Doğum Günü Pastası 
Malzemeleri:
  • Yarım paket margarin
  • 5 tane yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un  
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 fincan antepfıstığı
  • 1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Yapılışı
Öncelikle çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker kırın. 
Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek iyice çırpın. 
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyin ve çırpma kabına alın.
Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltın.
170 derecede ısıtılan fırında pandispan keki pişirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla keki enine 2 eşit parçaya ayırın. 
Ara kremasını hazırlamaya başlayın. 
Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirin.
Sütün tamamını ilave edin.
Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştırın. 
Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer antepfıstığı serpiştirin.

Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtun. 
Çokokremi yarım paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritin.
Pastanın üzerine ve yanlarına sürün.
Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin veya çikolata rendesi serpiştirin,
Ya da yarım çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştırın.
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğiniz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyin.
İsterseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. 

Not: Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.


Papatya Ekmek Tarifi Papatya Ekmek Yapılışı Papatya Ekmek Nasıl Yapılır

Evde Ekmek Nasıl Yapılır Papatya Ekmek Tarifi Papatya Ekmek Yapılışı Papatya Ekmek Nasıl Yapılır, Ekmek Tarifleri, Ekmek Yapmanın Püf Noktaları, Ekmek Pişirmenin İncelikleri.

Papatya Ekmek tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Üç çay kaşığı tuz
  • Bir paket kuru maya
  • Beş bardak un
Üzeri için:
  • Bir yumurta
  • Haşhaş
Piştikten sonra
  • Sıvı yağ yada tereyağı

Ekmek Yapılışı
Sıvıyağ, su, süt, şeker ve tuzu iyice karıştırın.
Diğer bir kapta ise mayayı un ile karıştırın.
Sonra azar azar sıvı malzemeleri üzerine dökerek elimizle yoğurun. 
Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olsun.
İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan iri bezeler koparıp yuvarlayıp yağlanan tepsiye dizin.
15 dakikada kadar bu şekilde mayalanması için bekletin.
Bekletme sırasında aralıklar tamamen şişip kabarıyor. 
Üzerine çırpılan yumurtadan sürüp 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Piştikten sonra kurumaması için fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.  

Akdeniz Ekmeği Tarifi Ekmek Tarifleri Akdeniz Ekmeği Yapılışı Akdeniz Ekmeği Nasıl Yapılır

Akdeniz Ekmeği Tarifi Ekmek Tarifleri Akdeniz Ekmeği Yapılışı Akdeniz Ekmeği Nasıl Yapılır, Akdeniz Ekmeği Yapmanın Püf Noktaları, Ekmek Tarifleri, Ekmek Yapmanın İncelikleri.

Akdeniz Ekmeği Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı ılık içme suyu 
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • Bir tane yaş maya
  • İki çay kaşığı tuz
  • Dört su bardağı un

Üzeri için:
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı susam

Akdeniz Ekmeği Yapılışı
Mayayı ılık suda eritin. 
Unun ortasını açıp tuz, zeytinyağını ve mayalı suyu ilave edin. 
Daha sonra hamuru yoğurmaya başlayın. 
Çok sert olmayacak bir hamur yapın.
Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 
Akdeniz ekmeği şeklinde hamuru rulo yapın.
Üzerine hafifçe bastırıp kare şeklini verin yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Mayalanması için 1 saat daha bekletin.
Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
170 derecede ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca kurumasın diye üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.

Diyet Krep Tarifi Diyet Yulaf Kepeği Krebi Yapılışı

Diyet Krep Tarifi Diyet Yulaf Kepeği Krebi Yapılışı, diyet yemekleri, diyet yemek tarifleri, diyet yapanlar için yemek tarifleri, diyette olanlar için krep tarifi.

Diyet Krep Tarifi Diyet  
Malzemeleri

  • Dört yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Light süt
  • Light peynir
  • Tuz
  • Bir tane yumurta

Diyet Krep Yapılışı
Derin bir kaba bir yumurtayı kırın.
Sonra yulaf kepeğini ve ceviz büyüklüğünde peyniri ilave edip çatalla iyice ezin.
Ardından azar azar sütü ekleyip akıcı bir kıvama getirin.
İsteğe göre çok az tuz ekleyin.
Yapışmayan bir teflon tavaya bir kaç damla sıvı yağ koyup yayın.
Isınan tavaya bir kepçe krep hamurundan dökerek hızla yayın.
Tavayı elimizde çevirerek dağıtın. 
Çok kısık ateşte iki tarafını da pişirin. 

Burgu Baklava Tarifi Burgu Baklava Nasıl Yapılır Baklava Yapmanın Püf Noktaları

Burgu Baklava Tarifi Burgu Baklava Nasıl Yapılır Baklava Yapmanın Püf Noktaları, Burgu Baklava Tarifleri, evde baklava asıl yapılır, ev baklavası tarifi, kolay baklava tarifi, prtik baklava, basit baklava yapılışı, baklava yapılışı, burgulu baklava nasıl yapılır, baklava yapmanın püf noktaları, baklava malzemeleri.

Burgu Baklava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tane adet yumurta
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir fiske tuz
  • Birkaç damla limon suyu
  • Alabildiği kadar un
  • Hamurunu açmak için mısır nişastası

Kızartma Yağı için

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • Üç su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
  • İki damla limon suyu

Burgulu Baklava Yapılışı
Bir miktar unu karıştırma kabına dökdükten sonra kabartma tozu ekleyin ve üzerine bir kaç damla limon sıkın. Daha sonra tüm malzemeler karıştırılır, gerektiği takdirde un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır, hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır.

Dinlenmiş hamurdan cevizden az büyük hamur parçaları kopartılıp, mısır nişanstası ile tek tek açılır. Aralarına mısır nişastası koyulan küçük yuvarlaklar üstte üste beşer beşer dizilir ve birlikte yeniden yufka şekilde açılır. Açılan yuvarlak hamur dikine, yanına ve çapraz şekilde tabla üzerinde kesilir ve üçgen parçalar elde edilir. Her bir üçgen parçaya dövülmüş ceviz koyularak uzun ince bir çubuk yardımıyla ( düz uzun bir kalemde olabilir ) sarılır ve çubuğun iki yanından tutarak sıkılmak suretiyle bürüştürülerek tepsiye dizilir. Her yufka bu şekilde yapılarak, tepsi doldurulur.

Kızartması için; 1 paket margarin ve 1 su bardağı yağ tavada kızardıktan sonra tüm tepsiye dökülür, 180 derecedeki fırında ağır şeklide kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Şerbeti için 2 su bardağı su ile 3 su bardağı şeker kaynatılır, çıkmaya yakın az limon suyu sıkılarak yeniden kaynatılır, şerbeti ocaktan alınır, 3-4 dakika bekleyen şerbet pişmiş baklavalara sıcak dökülür. Burgu baklava hazır.

Not: Baklavanın soğumasına gerek yoktur, hatta ikisi de sıcak katılabilir. Sadece şerbetin ilk sıcaklığını kaybetmesi için az bir müddet beklenmelidir. 

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Diyet Mantı Yapılışı Diyet Mantı Tarifi

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Diyet Mantı Yapılışı Diyet Mantı Tarifi, diyet yemekler, diyet yemek tarifleri, diyet mantılar, diyet mantı tarifi, diyet yemek tarifleri.

Diyet Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeleri
  • İki adet yumurta
  • Bir çay bardağı süt
  • Dört kaşık yulaf kepeği
  • Kıyma
  • Soğan
  • Yoğurt
  • Suyla seyreltilmiş salça
  • Tuz
Yapılışı
Yumurta, süt, tuz ve yulaf kepeğini iyice çırparak krep hamuru yapın. 
Hamurun kabarması bekleyin.
Tavada soğan ve salçayı suyla biraz pişirin.
Kıyma ve tuzu soğana ekleyerek karıştırın.
Başka bir tavada krep hamurundan 1 tane krep yapın.
Krebi bir tepsiye koyun. 
Hazırlanan kıymalı harcı üzerine yayıldıktan sonra ikinci krebi üzerine kapatarak fırına verin.
10 dakika fırında pişirdikten sonra üzerine yoğurt ve salça serperek servis yapın.

Kolay Yaş Pasta Tarifi Kolay Yaş Pasta Yapılışı Kolay Yaş Pasta Nasıl Yapılır

Kolay Yaş Pasta Tarifi Kolay Yaş Pasta Yapılışı Kolay Yaş Pasta Nasıl Yapılır, Yaş Pastalar, Yaş  Pasta yapmanın Püf Noktaları, yaş pasta malzemeleri.

Kolay Yaş Pasta Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay bardağı süt
Üzeri İçin Malzemeler
  • İki su bardağı süt
  • Beş yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un (ya da bir yemek kaşığı un , bir yemek kaşığı pirinç unu tercih edebilrsiniz)
  • Dört yemek kaşığı kakao
  • Bir paket vanilya
  • Yarım paket margarin
Yapılışı
Kek malzemelerinin tamamını karıştırın.
Yağlamış tepsiye koyarak pişirin.
Üzeri için malzemeleri hazırlamak için bir tencereye malzemeleri koyun.
Kısık ateşte kremasını pişirelim.
Kek pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
Hazırlanan kremayı kestiğiniz parçanın birinin üzerine sürün.
Diğer parçayı da üzerine kapatın
Kalan kremayı da onun üzerine sürün.
Zevkinize göre üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Buzdolabına koyarak  soğumaya bırakın.