krep tarifi oktay usta

Krep Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:

  • İki  tane yumurta
  • İki su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Margarin yağı (tavaya sürmek için)

Krep yapılışı
Bir kabın içine yumurta, süt, su ve zeytin yağını koyun.
İyice karıştırın.
Tuzunu ilave edin.
Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırın.
Un topakları kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
Akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamur katı olursa biraz su ya da süt ekleyin.
Çok cıvık olursa da un ilave edin.
Krepin yapışmaması için varsa teflon tava kullanın.
Tavaya margarin yağı sürün.
Tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp hızla yayın.
Hamurun tavaya eşit şekilde yayılması için  tavayı sağa sola hızla çevirin.
Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirerek pişirin.
Krep hamurunuzun tamamını orta ateşte bu şekilde pişirin.
İstediğiniz kahvaltılıklarla birlikte servis yapın.