Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Tava Tarifi, Sebze Yemekleri, Patlıcan Tava Yapılışı

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • Yarım kilo biber
  • Dört tane domates
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağı 

Patlıcan Tava Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Dörde bölüp küp şeklinde doğrayın.
30 dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzün.
Biberleri de patlıcanların büyüklüğünde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartın.
Arpacık soğanları soyup çok az sıvı yağda kavurun.
Patlıcan, biber ve soğanları bir kabın içinde karıştırın.
Kuşbaşı doğranan etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Etin içine küçük doğranan domates ve  sarımsakları ilave edip karıştırın.
Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kızartılan patlıcan, biber ve soğanı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın.
Son olarak patlıcan tavayı önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi, Kolay Limonata Tarifi, Kolay Limonata Yapılışı

Kolay Limonata Tarifi
Malzemeleri:
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu (ekşi sevenler için)
12,5 su bardağı su

Kolay Limonata Yapılışı
Portakal ve limonu buzlukta dondurun.
Buzluktan çıkardıktan sonra bir saat bekletin.
Portakal ve limonu parçaladıktan sonra rondoya koyun.
Üzerine şeker ve ekşi seviyorsanız limon tuzunu ilave edin.
İyice eriyene kadar rondoda çekin.
İçine bir su bardağı su ilave edip şeker eriyene kadar arada karıştırın.
Süzgeçten geçirerek su ilave edin.
Süzgece su ilave edip portakalın ve limonun posasını iyice ezin.
Kalan suyu da limonataya yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Tadı yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.
Günlük hazırlayıp tüketin.

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Ispanaklı Karides Tarifi, Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi,  Ispanaklı Karides Pişirmek İçin Grekli Malzemeler,  Ispanaklı Karides Yapmak, Ispanaklı Karides Oktay Usta Tarifleri, Ispanaklı Karides Nasıl Pişirilir.

Ispanaklı Karides Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo ıspanak
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane kuru soğan
  • 200 gram tost kaşarı
  • Karides

Ispanaklı Karides Yapılışı
Bir tane kuru soğanı yağda soteleyin.
Saplarını ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ilave edip ilave ederek biraz soteleyin.
Daha sonra bir borcam kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün,
Daha sonra sırasıyla;
Limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı,
Çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri,
En üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün,
Kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin.
Yarım saat pişirip servis yapın.