Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Pastane Poğaçası Yapılışı

Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 2 tane yumurta,
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu şeker  
  • Yarım çorba kaşığı tuz 
  • Yarım paket yaş maya (21 gram kadar)
  • 1 tane Türk kahvesi fincanı ılık su
  • 8 Türk kahvesi fincanı un (3.5 su bardağı kadar)

İçi malzemeleri:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz.

Üzeri İçin malzemeler:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu 

Pastane Poğaçası Yapılışı
Hamur mayasını ılık su da eritin.
Genişçe bir kapta margarin, yumurta, tuz, şeker ve eriyen mayayı iyice karıştırın.
Karışımın üzerine unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur kıvamlı yumuşaklıkta olacak (kulak memesi kıvamında)
Hamurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamuru 1,5-2 saat kadar bekleterek mayalandırın.
İç malzemelerini hazırlayın.
İnce doğranan peynir ve maydanozu karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortasına peynirli maydanozlu iç harcından koyup kapatın.
Tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızardıktan sonra  fırından çıkartıp biraz dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Üzeri için hindistan cevizi
Lokum Yapılışı
Teflon bir tavaya irmik ve  toz şekeri koyup karıştırın.
Üzerilerine sütü ve suyu dökerek karıştırın.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirin.
Daha sonra soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğuduktan sonra elinizi ıslatarak küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz lokumları hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
  • Altı tane orta boy patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • iki çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Üç tane yeşilbiber
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika  pişirin.