Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki litre süt
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • İki su bardağı şeker 
  • Bir paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Bir silme çay kaşığı tuz (tepeleme değil)
  • 3,5 su bardağı su

Klasik Sütlaç Yapılışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın.
Pirinçleri yıkayıp 3,5 su bardağı su ilave ederek ayrı bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Haşlanan pirinci suyuyla birlikte kaynayan süte ilave edin.
Ocağın altını kısıp ara ara karıştırıyoruz. 
Pirinçler iyice açılana kadar pişirin.
Ocaktan indirmeye yakın şeker ve tuzu ilave edin. 
Arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Daha sonra altını kapatın. 
Tercihinize göre vanilya ilave edebilirsiniz.

Kolay Börek Tarifi

Kolay Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Börek üstü için malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu

Kolay Börek Yapılışı
Yufkayı açıp içine hiçbir şey sürmeden peynirli maydanoz karışımından serpin.
Rulo şeklinde sarın.
Rulo halinde sarılan yufkaları tepsiye dizin.
Böreğin üstü için hazırlanan karışımı iyice yedirerek sürün.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı et,
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Damak tadınıza göre baharat
  • Sıcak su

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Yapılışı
Kuru fasulyeyi yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Üzerine 10 su bardağı  su koyarak haşlayın.
Haşlanan fasulyeyi ateşten alıp 10 dakika bekleterek dinlendirin.
Fasulyelerin suyunu süzün.
Düdüklü tencereye  tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri kavurun.
Üzerine ince doğranan soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
Biber ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşlanan fasulyeleri  ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ve tercih ettiğiniz baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
Biraz kaynadıktan sonra 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Ateşten alıp, kapağını açmadan  yarım saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.