Mayasız Poğaça Oktay Usta Tarifleri


Mayasız Poğaça Tarifleri Oktay Usta 
Malzemeleri:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram erimiş tere yağı (veya margarin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
  • 250 gram peynir maydanoz karışımı
Hazırlanışı :
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün.
Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçine peynir-maydanoz karışımından koyun.
Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Bu ölçülerle 20-25 tane poğaça çıkıyor

Not: Hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli.)

Diğer Poğaça Tarifleri

Hamburger Nasıl Yapılır Tarifi Kolay Hamburger Yapılışı

Hamburger Nasıl Yapılır, Hamburger Yapılışı, Tarifi Kolay Hamburger Yapılışı, hamburger malzemeleri, pratik hamburger nasıl yapılır.

Hamburger Tarifi
Malzemeleri:

  • 12 tane hamburger ekmeği
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • Bir su bardağı ufalanmış ekmek
  • Bir çay bardağı süt
  • İki çay kaşığı hardal
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızıbiber 
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane ince doğanmış soğan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hamburger Yapılışı
Genişçe bir kabın içinde kıyma, ufalanmış ekmek, süt, hardal, tuz, karabiber, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış veya rendelenmiş soğanı güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymalı malzemeden parçalar koparıp hamburger köftesi şekli vererek bol yağda kızartın. 

Kızarttığınız köfteleri, hamburger ekmeklerinin arasına koyup tost makinesinde 3-4 dakika kadar ısıtın.

Damak zevkinize göre hamburgerlerin arasına hardal, mayonez, ketçap ve yeşillikler koyarak servis yapın.

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları, Fırında Sütlaç Tarifi 

Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeleri
  • İki litre süt
  • İki su bardağı tozşeker
  • Yedi çorba kaşığı pirinç
  • İki paket vanilya
  • İki tane yumurta sarısı
  • Üç çorba kaşığı nişasta

Fırında Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir miktar suda haşlayın.
Süt ve toz şekeri büyük bir tencereye koyup kısık ateşte pişirin. 
Ara sıra kapağını açarak karıştırın.
Toz şeker eriyince sütün içine vanilyayı ilave edin. 
Biraz kaynadıktan sonra suyunu çekmiş haşlanmış pirinci sütün içine ekleyin. 
Karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Yumurta sarılarını bir kaseye koyup, üzerine nişastayı ilave edin.
Ayran kıvamına gelene kadar su ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş tencereye dökün.
Yumurtalı karışımı süte ilave ederken sürekli karıştırın.
Kaynayıp kıvamlı bir hal aldıktan sonra ocaktan alın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplara paylaştırın.
Güveç kapları fırın tepsisine dizin.
Fırın tepsisinin içine 3-4 su bardağı su dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak biraz dinlenin.
Daha sonra servis yapabilirsiniz...