Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Yapılışı, Zeytinyağlılar, Yemeğin Barbunya Yapılışı.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 tane domates
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 6 dal maydanoz
  • Tuz

Yemeğin Barbunya Yapılışı
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin.
Soğanı ince kıyın, sarımsakları ezin.
Maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı karıştırarak pembeleştirin.
Çarliston biberi ilave edip kavurun.
Domatesi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Daha sonra haşlanmış barbunyayı da karışıma ekleyip karıştırın.
3-4 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Suyu, limonu, tuzu ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
Ilıdıktan sonra servis tabağına döküp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.


Bayram Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Bayram Kavurmasının Püf Noktaları

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır, Tarifi Bayram Kavurmasının Püf Noktaları, Bayram Kavurması Tarifi, Bayram Kavurması Yapılışı

Bayram Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo orta yağlı kuzu but
  • 100 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Bayram Kavurması Yapılışı
Kuyruk yağını incecik doğrayın.
Tencerede kuyruk yağı biraz eriyene kadar kavurun.
İçerisine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Kısık ateşte 1 saat kadar kendi suyuyla pişirin.
Tencerenin kapağını açmadan arada bir silkeleyerek etleri karıştırın.
Bu şekilde etlerin yağ ile kavrulmasını da sağlarsınız. 
Et piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.



Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane çarliston biberi
  • 6 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeğin Yapışı
Önce patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup incecik kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Domates ve çarliston biberi de ince ince kıyın.
Tencerede yağı kızdırıp önce soğanı kavurun.
Domates ve biberleri de ekleyip pişirin.
Daha sonra patlıcanları ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Ateşten alın.
Pulbiber serptikten sonra servis yapın.